Mannen hittade sin dödsannons i tidningen: "Vänner och släktingar ringde i tårar för att förstå vad som hade hänt"

sofia

19 Augusti 2022

Mannen hittade sin dödsannons i tidningen:
Advertisement

Många har för vana att köpa tidningen varje morgon för att hålla sig uppdaterad om vad som har hänt i världen. Bland nyheterna och skvaller, politik, kultur och mycket mer brukar även födelsemeddelanden publiceras, vigslar och tyvärr finns även dödsrunorna i samma del. Tänk om du plötsligt skulle ramla på ditt eget namn i annonsen om en avliden människa?

Vi antar att du kanske inte skulle ta det hela särskilt bra, eller hur? Detta är precis vad som hände en man från La Ferté-Bernard, i franska Loire, som fick reda på att han inte längre levde genom ett offentligt besked i tidningen. Lyckligtvis var det inte så, men vi ska förklara närmare vad som hände.

via Le Matin

Advertisement

Pxhere - Not the actual photo

En dag som många andra läste Patrice Leroy tidningen när han plötsligt lade märke till något extremt ovanligt: ​​i tidningen fanns en dödsruna med hans namn på. Enligt annonsen hade han lämnat sina nära och kära bara några timmar tidigare. En absurd slump som tyvärr upprepades även dagen därpå.

"I början brydde vi oss inte särskilt mycket - sa hans fru - Vi blev däremot oroliga när min mans namn dök upp i tidningen även dagen efter. Så vi började kontakta hans släktingar för att lugna dem, men många ringde till oss i tårar för att få veta vad som hade hänt."

Pexels - Not the actual photo

Ett mycket tråkigt äventyr för 57-åringen, som bara några dagar tidigare hade varit lycklig över att få gifta sig. I själva verket, lite högre upp på sidan än nyheten om hans död, fanns även den om bröllopet. Ett dubbelt tillkännagivande som berörde honom, men det ena var en glad nyhet och den andra absolut inte. När han och hans fru såg att situationen blev värre eftersom de fick blommor och kondoleansbrev levererade till dörren, kontaktade de kommunen och bad att dödsrunan skulle tas bort.

Detta gjordes omgående, även om det, precis som de kommunanställda sa, inte hade blivit något tryckfel, utan det faktiskt hade kommit in en dödsanmälan till kontoret. Av denna anledning gjordes en anmälan och en utredning begärdes för att förstå hur detta kunde ha skett. Det enda tråkiga var att dagarna efter bröllopet vid det här laget redan hade förstörts av det sorgliga misstaget och att det inte gick att gottgöra det hela på något sätt.

Hur skulle du ha reagerat om du hade hamnat i hans situation?

Advertisement