"Jag behövde lite egentid så jag köpte en bakelse och åt den i bilen: Var det fel av mig?"

sofia

20 Augusti 2022

"Jag behövde lite egentid så jag köpte en bakelse och åt den i bilen: Var det fel av mig?"
Advertisement

Det finns tillfällen då du känner att du behöver ta en liten paus för dig själv. Små stunder i den hektiska vardagen där du slipper tänka på alla problem för en stund och kan koppla av utan stress. Detta händer de som bor ensamma, de som fortfarande bor hos sina föräldrar och kanske framför allt dem som har en familj med små barn och mycket att göra. Det betyder inte att personen i fråga inte bryr sig om sina nära och kära eller inte vill umgås med dem, men vi vet alla hur viktigt det är att inte glömma bort sig själv och ta hand om sig själv ibland.

Ett behov som huvudpersonen i den här historien kände, precis som han själv berättar på Reddit, och som tyvärr kostade honom ett bråk med sin fru. Låt oss kika närmare på vad som hände.

via Reddit

Advertisement
justgrimes/Flickr - Not the actual photo

justgrimes/Flickr - Not the actual photo

Eftersom huvudpersonen i berättelsen kände ett behov av att få andra människors åsikt angående sitt agerande, la han upp ett inlägg på nätet i jakt på råd och funderingar kring det han hade gjort. Mannen inledde sin berättelse med dessa ord: "Som man och far inser jag att många saker som jag brukade göra ensam nu måste delas med min fru och barn. Förut hade jag allt för mig själv: kläder, mat och telefon, nu använder även de dessa saker och jag kände en stark önskan av att få njuta av något för mig själv ett ögonblick”.

Detta är anledningen till att han en kväll bestämde sig för att köpa en kaka och äta den i bilen, innan han återvände hem och därmed slapp tanken på att behöva dela den med någon annan. Synd bara att hans fru fick reda på det och blev väldigt upprörd.

"Jag försökte förklara varför för henne, men hon verkade inte kunna förstå och hävdade att det jag gjorde var väldigt orättvis mot dem" - berättar mannen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Eftersom han var osäker på huruvida han hade gjort rätt eller fel bestämde han sig för att dela saken med människor på nätet för att få lite klarhet. De flesta av dem var överens med honom och erkände att de ibland gjorde detsamma. En person svarade: "Nästa gång borde du äta den direkt på mataffärens parkeringsplats, slänga förpackningen i en papperskorg och betala kontant så att du inte lämnar några spår så får du äta i lugn och ro".

Vad tycker du om allt detta? Skulle du någonsin göra något sådant i bilen eller hitta något annat knep för att få vara ensam i några minuter och slippa ta hänsyn till någon annan?

Advertisement