Enbart 9 år gammal designar och syr hon vackra klädesplagg och hennes verk gör succé på nätet

sofia

15 Augusti 2022

Enbart 9 år gammal designar och syr hon vackra klädesplagg och hennes verk gör succé på nätet
Advertisement

Det är vanligt att barn fantiserar om vad de vill bli när de blir stora: det finns de som vill bli läkare, fotbollsspelare, dansare, modeller och så vidare. Sedan växer man upp, upptäcker att man kanske har andra intressen och passioner och ändrar sig lätt. Ibland finns dock kärleken till en viss aktivitet kvar och man upptäcker redan från de första levnadsåren att man har talang för något.

Det här är vad som hände med en 9-årig tjej från Colorado som förvandlade sin dröm till verklighet. Lilla Kaia Aragon älskar mode och har redan blivit en liten stylist.

via Metro

Advertisement

Kaia sa att hon alltid varit dragen till speciella kläder, även innan hon designade dem åt sig själv: "När jag fick välja vad jag skulle ha på mig, valde jag alltid kläder som stack ut eller gjorde ett starkt intryck". Mamma, Tonya, sa att hon nyligen lärt lilla Kaia att använda en symaskin och att hon lagt upp några videor på sociala medier där hon gör det hon brinner för. Efter att ha skapat och delat sin första klänning på nätet – en svart T-shirt med orange rävtryck som har fått mer än 1,2 miljoner visningar – har Kaia blivit ännu mer innovativ med sina kläder.

"Hennes färdigheter och idéer överträffade snabbt det jag var kapabel till", sa Tonya och tillade att hon nu tar ett flertal kurser på YouTube för att lära sig färdigheter och tekniker som kan hjälpa Kaia att växa längs hennes vandring. "För det mesta börjar jag bara rita. Alla tyger jag väljer är mjuka och stretchiga. Om det finns ett tyg som ser bra ut men som inte är bekvämt tar jag det inte. Jag grundar mitt val på känslan och sedan "utseendet", förklarade Kaia och visar att hon breder ut tyget direkt på skyltdockan istället för att rita upp modellen först.

På bara några veckor har den unga designern fått över 600 000 fans på sitt TikTok-konto som drivs av hennes mamma. Men det tar inte slut här: för några veckor sedan fångade hon även Vera Wangs uppmärksamhet. Den berömda designern, som Kaia sa att hon aldrig hade hört talas om innan, skickade henne ett paket innehållande en symaskin, en ryggsäck och en handskriven lapp. Enligt en publicerad video stod det följande på Vera Wangs lapp: "Kära Kaia, jag är så glad över att se att du håller på att förverkliga din dröm om att bli designer! Grattis och lycka till. Med vänlig hälsning, Vera."

Förutom att skapa plagg från grunden tycker Kaia om att återvinna befintliga kläder till helt nya plagg. Hennes talang kan redan betraktas som ett yrke: fler och fler människor erbjuder sig att betala för hennes modeller, men hans mamma Tonya är för närvarande ovillig att tacka ja: "Att designa kläder gör Kaia glad och att ta beställningar skulle göra det till ett jobb, ett för stort ansvar för en så liten tjej. Det är bättre för henne att bevara sin talang och sitt barnasinne. Det kommer att finnas tid för en karriär längre fram", förklarade hon.

Vi önskar henne all lycka i framtiden och hoppas verkligen att hon kommer att lyckas inom modevärlden

Advertisement