En pappa tvingas byta sin sons blöja på damtoaletten, men får en utskällning: "Du får inte vara här"

av sofia

10 Juli 2022

En pappa tvingas byta sin sons blöja på damtoaletten, men får en utskällning: "Du får inte vara här"
Advertisement

Det finns fortfarande vissa stereotyper om föräldraskap som verkar så invanda att de fortfarande är utbredda, som att pappor inte kan byta blöjor på sina bebisar. Ändå, med dagens snabba tempo och jämställdhet mellan föräldrar, är vissa pappor till och med bättre än mammorna när det gäller att stå vid skötbordet. Vissa offentliga miljöer tar dock inte hänsyn till den plats de väljer att placera detta hörn som är så viktigt för nyblivna föräldrar. Faktum är att - i de allra flesta fall - finns skötborden inne på damtoaletten. Detta skapade en hel del problem för en ung nybliven pappa som frågade människor på Reddit om råd för att ta reda på om han betedde sig på ett opassande sätt när han bestämde sig för att gå in på damtoaletten för att byta sin sons blöja.

via Reddit

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Jag är en 31-årig man och igår var jag i en stor butik med min son när han gjorde som barn gör. Jag gick på toaletten och såg att det inte fanns någon familjetoalett, bara ett för män och ett för kvinnor. Jag gick på herrrtoan och såg att det fanns ett bås och några urinoarer, men inget skötbord. Inte ens handfatet hade en bänk" förklarade pappan.

Så mannen kom ut från toaletten och letade efter någon anställd för att fråga var skötbordet var. Expediten pekade på samma toalett, men mannen påpekade att det inte fanns något skötbord inne på herrtoan. Kvinnan föreslog att han skulle titta igen och mannen gick om än lite  irriterad med på att kika ordentligt inne på herrtoan. "När jag kom ut var expediten borta. Ha i åtanke att min son hade en smutsig blöja hela tiden", berättar han. Sedan gav han upp och begav sig mot damtoaletten, där det fanns ett skötbord. Så fort han passerade tröskeln påpekade en kvinna som tvättade händerna för honom att han tagit fel toalett.

"Jag pekade på min son och sa: Det finns inget skötbord på herrtoan. Hon skrattade och sa: Värdelöst, kompis. Sedan gick hon där ifrån. Jag sprang in för att byta blöjan, i hopp om att jag skulle hinna klart innan någon annan kom in. När jag nästan var klar kom en kvinna in och började skrika på mig. Jag försökte förklara vad jag gjorde, men hon fortsatte att skrika: Gå bort! Du får inte vara här! Sedan sprang hon därifrån" sa pappan.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

När han var klar med blöjbytet rusade mannen ut från toaletten och såg kvinnan prata med personalen och bestämde sig för att gå därifrån för att inte få problem. "Den anställda kvinnan försökte signalera åt mig att jag skulle stanna, men jag rusade in i bilen, spände fast min son i bilbarnstolen och åkte därifrån. Min fru sa att jag hade gjort helt rätt, men min mamma sa att jag hade 100% fel. Min syster kan inte sluta skratta åt mig och är inte till någon hjälp alls”, avslutade pappan.

Människor på nätet har till fullo visat sitt stöd för mannen som har rätt och konstaterat att han - i själva verket - inte hade något annat val än att använda det enda skötbordet som fanns tillgängligt. "Butiken är 100% ansvarig för den här situationen. Jag skulle inte bli förvånad om de tidigare fått klagomål om det och inte gjort någonting åt saken. Din mamma gick för långt. Du var tvungen att byta blöja på ditt barn. Vad förväntade hon sig att du skulle göra, byta blöjan på golvet? Komma hem med en smutsig blöja? Din fru har rätt. Du gjorde rätt och den kvinnan var oförskämd. Vem gör så här? skriker på en pappa för att han har bytt sin sons smutsiga blöja, helt vansinnigt." kommenterade en användare.

Vad tycker du?

Advertisement