De fyller båda 100 år och har varit gifta i 79 år - det här paret slår alla rekord

av sofia

13 Juli 2022

De fyller båda 100 år och har varit gifta i 79 år - det här paret slår alla rekord
Advertisement

Att få blåsa ut hundra ljus är redan en sällsynt och mycket viktig milstolpe, men ett par från Ohio, i USA, har bestämt sig för att slå flera rekord samtidigt. Hubert och June Malicote är ett gift par som inom loppet av 10 dagar kommer att fira att de båda har levt i ett helt sekel och under tiden dessutom fira 79-års äktenskap. De två växte upp på landsbygden i Kentucky och träffades när de flyttade till Ohio för att hitta arbete.

via Today

YouTube Screenshot

YouTube Screenshot

De träffades i kyrkan och blev genast vänner. På kort tid upptäckte de att de kände något mer och bestämde sig för att gifta sig. De har sedan dess bara delat på sig vid ett tillfälle: när Hubert var tvungen att tjänstgöra i Hawaiis marinkår i två år under andra världskriget. June väntade tålmodigt på honom, och när han återvände fortsatte de två att bygga upp ett liv tillsammans i Hamilton, Ohio.

Hittills består deras familj av tre barn, sju barnbarn och elva barnbarnsbarn. Kärleksparet är redo att fira sina respektive födelsedagar tillsammans – June fyller år den 13:e juli, medan Hubert fyller år den 23:e juli – och dessutom firar de 79 år som gifta. Deras relation har överlevt allt från den stora depressionen till Covid.

Paret avslöjade hemligheten bakom varaktig kärlek: kommunikation, vänskap och inga bråk. "Bortsett från att vi är man och hustru är vi bästa vänner. Vi pratar mycket och har aldrig bråkat. Aldrig haft ett enda bråk," sa Hubert. "Allt har inte alltid fungerat smidigt, men vi skulle aldrig göra något för att skada varandra. Om det blir spänt kan man gå därifrån i ett par minuter", tillade June.

Advertisement

Paret har alltid tillbringat mycket tid tillsammans. "Vi gick aldrig ut mycket. När barnen var yngre tyckte vi om att sitta runt bordet och berätta hur vår dag hade varit. Det räckte med att ha varandra. Vi hade ett underbart liv," sa Hubert.

Efter mer än sju årtionden har June och Huberts rutin inte förändrats alls. Varje kväll sätter de sig ner och äter middag och tittar på en gammal western. När filmen är slut pussa de alltid varandra innan de går och lägger sig. "Jag sätter mamma i rullstolen bredvid där pappa sitter, de håller varandra i hand och säger godnatt", berättar den 70-åriga dottern. "Sedan, på morgonen, är de så glada över att se varandra. De hälsar på varandra med stora leenden." Ett par som får oss att tro att sann kärlek fortfarande existerar.

Advertisement