En anställd råkar av misstag får circa 1 875 400 betalt för en månads arbete istället för 5 600, så han tar pengarna och smiter

av sofia

04 Juli 2022

En anställd råkar av misstag får circa 1 875 400 betalt för en månads arbete istället för 5 600, så han tar pengarna och smiter
Advertisement

Det är inte lätt att få ett bra jobb, särskilt eftersom lönerna alltid är mycket lägre än de egentligen borde vara, och det är frustrerande att alltid behöva kämpa för att överleva. Arbete borde göra dig fri, eftersom det är det viktigaste verktyget med vilket alla kan försörja sig, men alltför ofta blir vi slavar under vårt arbete. Levnadskostnaderna är högre än lönerna i många länder och det är inte särkilt förvånande att höra historien om en anställd man som bestämde sig för att fly, bokstavligen, med en stor summa pengar som företaget han arbetade för råkade betala ut av misstag.

via Fox10 Phoenix

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Nyheten spreds snabbt och detta är väl knappast förvånande: i Chile fick en anställd ca 1 875 400 tusen kronor i lön för en månads arbete istället för de 5 600 kronor han skulle ha fått. Det var uppenbarligen ett misstag från företagets sida, som betalade ut en summa som verkligen översteg den anställda mannens ordinarie lön. När företaget väl fick kännedom om det allvarliga misstaget, informerades den anställda mannen omedelbart och uppmanades att lämna tillbaka pengarna. Mannen, vars identitet vi inte känner till, gick med på att lämna tillbaka pengarna dagen efter, men istället för att dyka upp på kontoret försvann han spårlöst.

Du läste rätt: den anställde mannen rymde bokstavligen med pengarna och avbröt alla former av kommunikation med företaget.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Företaget pratade sedan med mannens advokater som informerade ledningen om att den anställde mannen sagt upp sin tjänst på företaget. På sätt och vis var det den anställde som hade övertaget eftersom han hade fått mycket mindre betalt i dagslön än vad han borde ha fått. Företaget har dock beslutat att anmäla mannen och anklaga honom för förskingring. I nuläget har polisen ännu inte gripit honom och det är ännu inte känt var mannen befinner sig.

Vi har ingen aning om hur den här historien kommer att sluta, men den har verkligen dragit till sig mycket uppmärksamhet: vad skulle du ha gjort ifall du hade varit i hans situation?

Advertisement