Hennes pojkvän lämnar henne för att hon är "för tjock" så hon går ner i vikt och vinner en skönhetstävling

av sofia

07 Juli 2022

Hennes pojkvän lämnar henne för att hon är "för tjock" så hon går ner i vikt och vinner en skönhetstävling
Advertisement

Ett krossat hjärta för alltid med sig stora ärr, men ibland kan smärtan av en avslutad relation motivera en person till att försöka förbättra sitt liv och bli lycklig igen. Ett exempel på detta är Jen Atkin som, efter att ha blivit lämnad av sin pojkvän för att hon var "för tjock", bestämde sig för att följa en hälsosam kost och ta tillbaka sitt liv. Faktum är att den unga kvinnan på två år gick ner 50 kilo, från 107 till 57 kilo. Men det tar inte slut där. Efter att ha nått en avundsvärd fysisk form bestämde sig Jen för att delta i en skönhetstävling.

via DailyMail

Jens förvandling började 2015. Hon var 26 år på den tiden och arbetade som kontorsadministratör och följde en väldigt stillasittande livsstil: "På arbetsdagarna åt jag stora mängder pasta eller pizza, till och med chokladkakor i familjestorlek. På helgerna gjorde min dåvarande pojkvän och jag inget annat än att sitta i soffan i vår pyjamas och äta hämtmat. Vi spenderade cirka 300 kronor var på mat."

En dag bestämde sig dock hennes pojkvän för att lämna henne på grund av hennes utseende och Jen blev helt förstörd: "Hela min värld kollapsade. Jag grät i flera veckor och fortsatte att äta tvångsmässigt. Jag använde mat som en tröst."

Advertisement

Efter de första veckorna av chock bestämde Jen att hon ville förändra sitt liv genom att förbättra sitt utseende och ta hand om sig själv genom att anamma en mer hälsosam livsstil. Hon började lägga mer vikt vid det hon åt, sedan började hon även träna genom att i början ta långa promenader för att sedan sluta med ett riktigt träningspass på gymmet. Inom loppet av två år uppnådde hon en så anmärkningsvärd fysisk form att hon blev uppmanad att anmäla sig till de första skönhetstävlingarna. År 2017 nådde hon semifinalen i Miss Genting Sheffield-tävlingen och 2018 hamnade hon till och med i final.

Hon drog sig tillbaka från tävlingarna efter sitt bröllop år 2019, men året därpå bestämde hon sig för att ge det ett nytt försök och delta i Miss Great Britain-upplagan 2020/2021. Hon skulle aldrig ha kunnat föreställa sig att hon kunde vinna. "När jag började delta i skönhetstävlingar var det bara för att ha lite kul, jag trodde aldrig att jag skulle komma så långt. Att vinna en upplaga av Miss Great Britain markerade slutet på en lång och svår, men även otrolig resa." Sa Jen. "Även om min kropp har förändrats så mycket, tror jag att min personlighet har förblivit densamma och jag är glad över att ha förvandlat en negativ upplevelse till något konstruktivt och positivt i mitt liv."

Starkt jobbat Jen!

Advertisement