x
En kvinna har inte tillåtelse att amma…
Familjen respekterar honom inte för att han är döv: han döljer för alla att han har en dotter för att skydda henne Brandkåren sjunger

En kvinna har inte tillåtelse att amma framför sina svärföräldrar: "Min man hävdar att det kan få dem att känna sig obekväma"

26 Juni 2022 • Av sofia
2.628
Advertisement

Ankomsten av en bebis är en lycklig händelse som oundvikligen rubbar balansen och vardagen för de nyblivna föräldrarna. Man måste vänja sig vid blöjbyten, tupplurar och – så klart – matningstid. Numera är amning en gest som accepteras även offentligt, till den grad att vissa köpcentrum har inrättat särskilda "hörnor" för nyblivna mammor som vill ta en amningspaus medan de shoppar.

Men vissa människor känner sig fortfarande inte bekväma med denna gest, även om de inser att det är "naturligt". En ung kvinna blev arg på sin man på grund av detta: den 23-åriga kvinnan delade sin historia på forumet Reddit och skrev att hon snart kommer att föda barn och att hennes 24-åriga man försöker införa "amningsregler" inför sina familjemedlemmars besök. Låt oss ta reda på vad som hände tillsammans.

via: Reddit

"Hans familj (mamma, pappa och bror) kommer för att besöka honom för att ta semester. Han vet att jag vill försöka amma och han sa till mig att hans enda "regel" är att jag inte får göra det framför hans familj", förklarar kvinnan i sitt inlägg på Reddit. "Han säger att han inte vill att jag ska göra hans pappa och bror obekväma och att jag måste gå upp för trappan för att mata vår bebis varje gång", fortsatte kvinnan. Mannen lovade också att han skulle vara med henne under matningen så att han också kunde knyta an till barnet.

Men 23-åringen gillade inte alls den här lösningen: "Jag kommer att behöva återhämta mig och borde vila, så att gå upp för trappan hela tiden skulle kunna bli ett problem för mig", förklarade hon. På grund av detta försökte hon få sin man att tänka till och förklarade att - alternativt - skulle hans familj kunna lämna rummet eller "titta åt andra hållet" om de känner sig obekväma.

"Jag sa att jag skulle kunn ha en filt över någon gång, men jag måste kunna se eftersom jag fortfarande håller på att lära mig", tillade hon. Tyvärr lyckades de inte komma överens och av den anledningen bad flickan om råd på nätet för att lösa diskussionen på bästa sätt.

Reddit-användarna har ställt sig på den blivande mammans sida och sagt att hennes senaste förslag är den optimala lösningen: "När jag fick min dotter var min pappa lite obekväm med hela amningsgrejen, så han gick därifrån när det var dags att mata henne. Av respekt gick jag till ett annat rum när jag var på besök hos dem, men i mitt hem var det han som gick om han inte kände sig bekväm", skrev en ung mamma.

Vad tycker du om saken?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack