Hon låtsas avslöja sitt kommande barns namn för sin påträngande svärmor och kvinnan berättar det för alla hon känner på nätet

sofia

13 Augusti 2022

Hon låtsas avslöja sitt kommande barns namn för sin påträngande svärmor och kvinnan berättar det för alla hon känner på nätet
Advertisement

Ett barns födelse är en händelse som alla, vänner och familj, väntar på med spänning. Dagarna fram till förlossningen översvämmas mamman av samtal för att ta reda på hur hon måt och veta när den ödesdigra förlossningen kommer att äga rum. Vissa val, som att avslöja barnets namn eller kön, är dock upp till föräldrarna. Dessa val måste respekteras av alla utomstående, även av parets respektive föräldrar som inte kan vänta med att bli mor - och farföräldrar. En ung kvinna skrev på Reddit om hur hon och hennes pojkvän väntade barn och den svåra relation som hade utvecklats mellan henne och hennes svärmor. Den sistnämnda visade sig vara en extremt påträngande och opålitlig person, så pass mycket att paret var tvugna att ta avstånd från henne.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

23-åringen förklarade att hon och hennes pojkvän skulle få en dotter och att alla var väldigt exalterade över den här händelsen, särskilt hennes svärmor, som inte kunde vänta med att lägga upp alla typer av uppdateringar angående födelse av sitt barnbarn på sin Facebook-sida. Något som gör saken värre är det också det faktum att svärmorn inte direkt har ett gott öga för sin svärdotter: "Hon är en väldigt envis person och har ännu inte accepterat mig som en del av familjen, hon säger alltid till min pojkvän att han kunde ha hittat någon bättre och att han fastnade i fällan när jag blev gravid med 'mitt' barn. Hon gjorde mig mycket illa och min fästman pratade om det med henne, men hon har fortfarande inte bett om ursäkt eller så, så jag tenderar att ignorera det. Hon är en av de där mammorna som publicerar varje liten detalj av sitt liv på Facebook, som när hon var tvungen att skriva att min pojkvän bett mig att gifta mig med honom och tillkännagav det innan vi fick chansen."

Med tanke på relationen och hur påträngande denna person är har båda framtida föräldrar beslutat att inte avslöja valet av barnets namn fram till födseln. Som du kan föreställa dig tog svärmorn inte detta val särskilt väl och insisterade på att få veta. Den unga kvinnan sa då till henne att hon skulle tala om det ifall svärmorn lovade att hon inte skulle skriva något offentligt på Facebook. Svärmorn accepterade detta villkor, men paret bestämde sig ändå för att ge henne fel namn för att testa henne. Fem minuter senare dök denna text upp på svärmors Facebooksida:

"Jag kan inte fatta att jag kommer att bli lilla Charlottes farmor nästa månad. Jag är så stolt över (sonens namn) och hans partner!"

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Kvinnans pojkvän var rasande på sin mamma, som hade visat att hon inte ens vid detta tillfälle hade kunnat vara diskret. Men när mannen berättade för henne att namnet "Charlotte" inte skulle vara barnets riktiga namn, blev mamman i sin tur upprörd och tog ut det på svärdottern: "Vem skulle någonsin ge sin svärmor fel namn på ett barnbarn?".

I en uppdatering av situationen förklarade kvinnan att hon ville ge sin svärmor en andra chans och tillsammans med sin pojkvän pratade hon öppet med henne och försökte sätta gränser, för hela familjens bästa. Håller ni med om vikten av att behålla en viss diskretion inom familjen? Skriv din åsikt till oss i kommentarerna!

Advertisement