Ett flygbolag betalar tillbaka 4 800 euro till en passagerare efter att ha glömt att boarda hans rullstol

sofia

09 September 2022

Ett flygbolag betalar tillbaka 4 800 euro till en passagerare efter att ha glömt att boarda hans rullstol
Advertisement

Fler och fler föredrar att resa med flyg för att nå önskad destination så snabbt som möjligt. Varje dag strömmar tusentals passagerare till flygplatser och bland dem finns även många personer med funktionsnedsättning. För dessa resenärer kan flygresan vara lite svårare: dessa olägenheter kan också bli en riktig mardröm om flygbolaget tappar bort den medicinska utrustningen som krävs för att passageraren ska kunna förflytta sig.

En handikappad passagerare som flyger med Delta Air Lines råkade nyligen ut för ett missöde med sin rullstol. Låt oss berätta vad som hände.

via Yahoo News

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Den stackars passageraren, som heter Tim Kelly, hade bokat en tur- och returresa från New York till Dublin. Tim är rullstolsbunden, så han var tvungen att checka in sin medicinska utrustning för att ta sig runt i staden. Synd bara att Delta Airlines tappade bort Tims rullstol, vilket orsakade honom svåra problem när han kom till Dublin. När flygbolaget landade på flygplatsen erbjöd de honom två olika rullstolar, men de passade honom inte, så de tvingades betala för att hyra en rullstol som liknade hans tills dess att han återvände till New York.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Företaget bad om ursäkt för förlusten av Tims rullstol och sa: "Vi betraktar en rullstol som en del av en person och förstår att all felaktig hantering av denna rullstol kan ha en direkt inverkan på den personens liv dagligen". Det var därför företaget erbjöd Tim och hans familj gratis flygmil för att använda på deras framtida resor.

Personalen på Delta Airlines erbjöd Tim, hans fru och två barn 1 000 euro vardera i Delta Choice-kuponger, cirka 6 000 mil för resor. Mannen ansåg dock inte att erbjudandet var rättvist och tackade nej. Företaget gjorde ännu ett försök, men Tim vägrade acceptera detta som en ursäkt. Slutligen, tio dagar senare, ringde flygbolaget Kelly två gånger och erbjöd honom 4 800 euro, återigen i form av flygmil. "Även om jag missade nästan två dagars semester i Dublin, gör Delta i slutändan det rätta för att be om ursäkt", sa Tim.

Vad tycker du om saken?

Advertisement