"Jag är trött på att höra att jag är värd mindre bara för att jag inte har barn": En kvinna som kämpar för att samhället ska godkänna hennes val - TittaPaVideon.se
x
"Jag är trött på att höra att jag…
Hon spenderar 35 000 i månaden för att bo på lyxhotell: För mig är det en stor besparing En 33-årig man klagar varje månad på magsmärtor och upptäcker slutligen att han har äggstockar och en livmoder

"Jag är trött på att höra att jag är värd mindre bara för att jag inte har barn": En kvinna som kämpar för att samhället ska godkänna hennes val

05 Augusti 2022 • Av sofia
577
Advertisement

Det finns par eller ensamstående som skulle göra vad som helst för att få barn. En son eller en dotter blir en anledning till att leva för många, så pass mycket att de inte kan förstå dem som å andra sidan bestämmer sig för att göra ett annorlunda val än deras. Det finns de som faktiskt inte kan föreställa sig själva i rollen som förälder och väljer ett familjeliv utan barn, men det finns också de som, även om de vill ha dem, inte kan få dem och kanske inte känner att de kan hantera en adoption.

Är allt detta fel? Ibland är det tyvärr just den tanken som leder till att man har förutfattade meningar om de som inte har några barn, men är det rätt? För kvinnan vill vi berätta om idag är detta inte okej och av denna anledning bestämde hon sig för att dela sina tankar på nätet och begära mer förståelse från dem som istället är föräldrar. Låt oss kika på vad hon hade att säga.

via: Mumsnet

I ett inlägg på Mumsnet förklarade författaren hur trött hon är på att behöva känna sig annorlunda behandlad på grund av valet att inte skaffa barn. Kvinnan skriver: "Det är absurt att om en person inte har några barn så tas hon eller han inte i beaktande. När man väl når en viss ålder är det inte längre någon som lyssnar på en om man är ensam, det som räknas är bara förlossningar eller barnens födelsedagar. Hur är detta möjligt? Jag går igenom en mycket viktig fas i mitt liv - skriver hon - men ingen frågar mig någonting, ingen är intresserad av mig ".

En verklighet som säkert många människor som inte är föräldrar tvingas ta itu med. Men ska det verkligen behöva vara så? För många människor beror det på att de, efter att ha kommit till en viss fas av sina liv, måste bestämma sig för "vilken sida de står på": att skaffa barn eller inte. Ett val som sätter dig i svårighet, inte bara på grund av vikten av det här beslutet, utan också för den kritik, de skämt och iakttagelser som människorna runt omkring dig kommer att göra.

Författaren till inlägget ville på något sätt sätta stopp för denna dåliga vana. "Alla bör vara vänligare mot dem som inte har några barn. Det kan vara ett personligt val eller styrt av specifika omständigheter, faktum är att ingen har rätt att döma andra utan att först fråga. Ni föräldrar där ute, snälla sluta tro att de som inte har barn i hemmet inte förtjänar lika mycket uppmärksamhet som du gör."

Ett mycket starkt budskap som har kommenterats av många användare. Rådet som denna kvinna fick var att det skulle vara bättre för henne att omge sig med människor som är mer likasinnade eller öppna. Att hitta nya vänner och bygga upp relationer med människor som inte bara är fokuserade på barn, kan vara ett sätt för att må bättre och lyckas dela de milstolpar som hon har uppnått i livet.

Vad tycker du om saken?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack