En pappa till 9 barn med ekonomiska problem spenderar sina sista 200 pund på jobbverktyg och idag fakturerar han 14 miljoner om året

sofia

02 Augusti 2022

En pappa till 9 barn med ekonomiska problem spenderar sina sista 200 pund på jobbverktyg och idag fakturerar han 14 miljoner om året
Advertisement

Om man inte tar risker är det svårt att uppnå den framgång som var och en av oss strävar efter i livet. Vart och ett av våra val har förstås konsekvenser, och det är inte alltid möjligt att förutse resultatet. Det är här riskfaktorn spelar in, som skulle kunna göra det möjligt att vända situationen. Rob Stone, en familjefar som år 2014 inte hade tillräckligt med pengar för att mata alla sina 9 barn, vet detta mycket väl. I ett tillstånd av allvarlig ekonomisk kris tog mannen denna risk: han spenderade de sista 200 punden som fanns kvar på kontot för att köpa några arbetsredskap och kasta sig huvudstupa in i byggsektorn. Några år senare fick Rob bekräftelse på att han gjort det bästa valet eftersom hans varumärke anses vara ett av de största i sin bransch i Storbritannien.

via Instagram / Instaloft

Advertisement

Rob Stone har lyckats förvandla sina sista 200 pund till ett företag som ger honom runt 14 miljoner pund årligen. En riktigt bra affär, som från början inte var så självklart att det kunde ta fart. Allt började 2014, när Rob inte ens hade tillräckligt med pengar för att mata sina nio barn och en dag såg en intressant annons på nätet som gav möjligheten att öppna en franchise för att bygga vindstrappor. Rob skulle dock inte ha haft råd med en franchise, men han bestämde sig ändå för att ta risken och använda sina sista besparingar för att köpa några arbetsredskap som skulle göra det möjligt för honom att starta sin verksamheten. Idag är Rob skaparen av Instaloft, ett mycket viktigt varumärke i Storbritannien, som arbetar med loftkonstruktion.

Advertisement

Hans historia har gett honom nomineringen och utmärkelsen "Entrepreneur of the Year" på UK Business Awards 2022. Hans Instaloft har för närvarande 140 anställda i olika brittiska städer och kan snart nå en årlig försäljning på 30 miljoner pund.

"Instaloft föddes ur något väldigt enkelt, under en svår period i mitt liv och jag arbetade verkligen hårt för att bygga upp den här verksamheten, så att få det här erkännandet är verkligen otroligt efter några mycket tuffa år", sa Rob som med rätta är väldigt stolt över sitt arbete och sina val. Att ta denna risk innebär att vara medveten om konsekvenserna, vare sig positiva eller negativa, som kan uppstå av dina handlingar... och att tro på det. Rob gjorde det och idag verkar hans ekonomiska svårigheter vara ett minne blott minne.

Advertisement