En grupp mammor varnar: "Ta bort alla videor på era barn från sociala medier, de är inte säkra"

av sofia

29 Juli 2022

En grupp mammor varnar: "Ta bort alla videor på era barn från sociala medier, de är inte säkra"
Advertisement

De senaste åren har sociala medier blivit mer populära än någonsin. Från Facebook till Instagram och sedan Tik Tok, finns det nu många kommunikationskanaler på nätet genom vilka du kan dela ögonblick av din dag, tankar, händelser och mycket mer. Naturligtvis har tillkomsten av dessa nya former av kontakt och information skapat en positiv förändring i vårt liv, men är vi verkligen säkra på att det är en bra idé att göra varje aspekt av vårt dagliga liv offentligt på webben? En fråga som är svår att besvara, men om en sak är många dock överens om: det vore bättre att undvika att sätta bilder och videor på barn i omlopp, för att undvika att någon illvillig person kan utnyttja dem.

Av denna anledning föddes en rörelse av mammor som gick samman för att uppmuntra andra att inte "visa upp" sina barn på sociala medier och på så sätt undvika att utsätta dem för några faror. Talesmannen för dessa tips är Tiktokern Kelso, låt oss se vad hon hade att säga om saken i sina videor.

via Daily Mail

allthings.kelso/Tik Tok

allthings.kelso/Tik Tok

Denna mamma har bestämt sig för att ta itu med ett mycket viktigt ämne som involverar hela webben: att publicera eller att inte publicera bilder och videor på barn på sociala medier? Många människor tycker inte att det är något fel med det, det är ett sätt att dela roliga ögonblick, skratta tillsammans och uppdatera nära och kära om ett barns framsteg även genom dessa kanaler. Tvärtom finns det de som är oroliga över allt detta och har startat en kampanj för att be mammor att inte publicera innehåll om sina barn. Orsaken till detta är den påstådda faran som en sådan gest kan dölja.

Vi vet faktiskt mycket väl att vem som helst kan ansluta sig och komma åt olika sorters innehåll, men att det inte alltid är goda människor som sitter på andra sidan av skärmen. Ur detta föds alltså behovet av att begränsa denna typ av delning, om möjligt.

Advertisement
allthings.kelso/Tik Tok

allthings.kelso/Tik Tok

Kelso tog den mest kända tjejen på webben som exempel: Wren Eleonor. Mamman till denna 3-åriga flicka, Jacquelyn, gjorde henne mycket känd tack vare publiceringen av allt innehåll på hennes Tik Tok-profil, vilket gjorde att hon lyckades överskrida 17 miljoner följare. Det som mest av allt orsakade en sensation var en video där tjejen "leker" med tamponger och använder dem på ett olämpligt sätt.

Klippet, som för närvarande raderats från internet, verkar ha laddats ner flera gånger, vilket även hände med många andra videor av den lilla flickan, och detta har väckt stor oro. "Du vet inte vem som kan ladda ner, spara och dela dina barns foton igen - sa Kelso - Det finns människor som inte respekterar dina goda avsikter, så ta bort innehållet där dina barn är med".

allthings.kelso/Tik Tok

allthings.kelso/Tik Tok

Ord som har uppskattats av många användare som har tackat denna mamma för att hon öppnade upp deras ögon och tog upp en mycket viktig fråga. Några av dem hävdade också att de tagit bort sina barns videor och foton för att skydda dem.

Hur ställer du dig i den här frågan?

Advertisement