Ett barn väljer att förlora en tävling för att följa sin autistiska bästa vän i mål - TittaPaVideon.se
x
Ett barn väljer att förlora en tävling…
Han reser 6000 km för att möta sitt livs kärlek, men hon dyker inte upp Han retar alltid sin syster som är vegan så pappan straffar honom genom att tvinga honom att inte äta kött på en månad

Ett barn väljer att förlora en tävling för att följa sin autistiska bästa vän i mål

30 Juli 2022 • Av sofia
3.537
Advertisement

De flesta föräldrar med barn födda med Autism Spectrum Disorder (ASD) upplever ofta svårigheter när barnet placeras i nya sociala situationer, till exempel första dagen i skolan eller barnkalas, eftersom barnet kan känna sig obekvämt. Det är inte alla barn som förstår sådana reaktioner och det skulle kunna orsaka något så obehagligt som utfrysning av barnet eftersom det missförstås. Lyckligtvis är dock autism inte längre ett tabubelagt ämne i våra dagar och fler och fler människor börjar förstå och respektera behoven hos dem som lider av det.


Det visar en video som nyligen blev viral, som visar historien om Mateo, ett barn med autism som – mitt under en födelsedagsfest – kände sig lite osäker i en av de organiserade lekaktiviteterna.

När lekledare bad barnen att gå till en blå vägg visste Mateo inte vad han skulle göra och kände sig förvirrad. Lyckligtvis var hans bästa vän Leon där för att hjälpa honom.

"Det är Ornellas fest och alla dessa barn är hennes klasskamrater. Som du kan se från videon följde Mateo instruktionerna från lekledarna. Jag tänker dock inte prata om Mateos sociala framsteg", skrev hans mamma, Karla Rangel, i ett Instagram-inlägg tillsammans med videon från festen.

"När lekledaren bad alla att gå till den blå väggen befann sig Mateo mitt bland alla barn och visste inte vad han skulle göra och Leon (hans bästa vän) höll honom i handen för att hindra honom från att ramla, han väntade in sin kompis och tog honom sedan i mål. Leon hade inget emot att förlora tävlingen, han hade inget intresse av att komma först. Det enda han tänkte på var att se till att hans lille vän Mateo inte skulle bli skadad."

Advertisement

"Mateo har gått i samma skola i två år, de här barnen har sett honom utvecklas, men de har också sett honom gråta eller ha en kris. Tillsammans med honom har de lärt sig att autism existerar, att den som lever med detta tillstånd bara vill bli accepterad, älskad, förstådd och känna sig värdefull. Dessa barn känner inte till mobbning eller elakhet, men de lär sig kärlek, inkludering, acceptans och tolerans" fortsatte Karla.

"Leon gav mig en fantastisk lärdom: vi föds alla kärleksfulla, hat är något man lär sig längs vägen", avslutade Mateos mamma. Vi kan inte vara mer överens.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack