En 22-åring blir kritiserad för att hon aldrig skulle vilja bli mamma: "Jag tycker att barn är jobbiga"

av sofia

27 Juli 2022

En 22-åring blir kritiserad för att hon aldrig skulle vilja bli mamma: "Jag tycker att barn är jobbiga"
Advertisement

Tidigare sågs kvinnan främst som en gestalt ämnad att bli mamma - hennes önskemål och ambitioner var inte något man tog hänsyn till, eftersom hennes syfte enbart verkade vara att fortplanta sig. Lyckligtvis verkar den här typen av tankesätt vara alltmer fjärran idag, åtminstone i vissa delar av världen. Det är faktiskt inte ovanligt att höra historier från många kvinnor som är mer än övertygade om sitt val att inte skaffa barn. Lorella Palmer, en 22-åring från London, är bland dem som klart och tydligt har sagt att hon inte har för avsikt att bli mamma. Med tanke på hennes unga ålder undrar många om detta val är tillfälligt och förutsätter att hon en dag kommer att ändra sig och vilja bli mamma.

Lorella Palmer har klart och tydligt talat om att hon har tillräckligt goda skält till att "hata" barn och inte vilja bli mamma, men kritiserar inte de som väljer att skaffa barn och bli föräldrar. Lorella är tydlig: "Jag kritiserar inte de som alltid har drömt om att bli mamma, det är ett väldigt personligt beslut och det är därför jag hoppas att andra respekterar mitt. Barn är väldigt irriterande, de stör mig på alla tänkbara sätt".

Många användare har dock inte kunnat avstå från att kritisera denna unga kvinnas val: "Det är något du en dag kommer att ångra, när du är gammal och befinner dig ensam i ett rum". Men varför måste man ha ett barn bara för att känna sig mindre ensam? Lorella Palmer har faktiskt gett svar på tal till alla dem som kritiserar henne: "Ingen borde komma till världen för det enkla faktum att stödja och ta hand om sina föräldrar när de blir äldre, det skulle vara ett tomt och ohållbart livsyfte". Även Lorellas pappa är inte särskilt entusiastisk över att den unga kvinnan och hennes pojkvän inte vill skaffa barn: "Jag är min pappas enda dotter, han skulle vilja bli morfar och jag är den enda möjlighet han har. Däremot är min ståndpunkten i denna fråga mycket tydlig. Att skaffa barn skulle definitivt vara den lägsta prioriteringen i mitt liv."

Advertisement

Lorella vill fokusera på sin karriär, hon vill ha kul, resa och ha en stabil ekonomi utan att behöva oroa sig för att följa sina barn till skolan, fritidsaktiviteter eller någon annanstans. "För många av er är det viktigaste i livet att bli mamma, men för mig är det viktigaste att ALDRIG bli mamma eftersom jag älskar min självständighet" avslutade den unga kvinnan, säker på sin framtid. När allt kommer omkring, varför måste vi till varje pris hävda rätten att bestämma åt andra, även när det kommer till sådana personliga beslut?

"Det är mitt liv, det är min kropp, det är mitt beslut", säger Lorella.

Vad skulle du vilja säga till Lorella?

Advertisement