Hon ramlar när hon bara är 10 månader gammal och förblir sne i nacken: efter 13 år hjälper en läkare henne att bli normal igen

av sofia

14 Oktober 2022

Hon ramlar när hon bara är 10 månader gammal och förblir sne i nacken: efter 13 år hjälper en läkare henne att bli normal igen
Advertisement

Hur många gånger har vi blivit förvånade över de framsteg som gjorts av vetenskap och medicin? Så många, och trots allt slutar vi aldrig att bli förvånade när vi hör eller läser berättelser där läkarnas ingripande varit avgörande för att öppna ett fönster i komplicerade och nästan – eller helt – hopplösa situationer.

Precis som fallet med tonåringen vi vill berätta om idag. Afsheen Gul, upplevde ett mycket dramatiskt ögonblick i sitt liv som varade i 13 år, från vilket hon kom ut tack vare en läkares kompetens, vänlighet och generositet. Låt oss tillsammans ta reda på vad som hände henne.

via BBC

Advertisement

Afsheen Gul är en 13-årig tjej som föll från sin systers famn när hon bara var 10 månader gammal. Flickan är av pakistanskt ursprung och det yngsta av 7 syskon och har levt i över ett decennium med nacken böjd i 90°. Faktum är att fallet gav upphov till en allvarlig skada som förändrade hennes ryggrad. Tyvärr har många andra problem uppstått härifrån som inte har gjort det möjligt för Afsheen att leva på samma sätt som andra barn i hennes ålder.

Lyckligtvis gör medicinen alltid stora framsteg och det här fallet är verkligen ett bevis på det. Efter otaliga försök, medicinska undersökningar, utredningar och misslyckanden, efter stöd från många kändisar som har agerat till förmån för flickan och hennes familj, har fallet kommit till Dr. Rajagopalan Krishnan. Krishnan, som är en medicinsk specialist, tog detta fall till hjärtat och gjorde allt han kunde för att ge henne en andra chans i livet.

Advertisement

Så, strax efter mötet med Afsheen, opererade läkaren henne i Delhi och lyckades föra tillbaka flickans nacke till sitt ursprungliga läge. En helt gratis operation, som varade ca 6 timmar, vilket öppnade många nya möjligheter för den unga kvinnan, nu när hon inte längre tvingades leva med problematiken relaterad till sitt funktionshinder kunde tonåringen börja bli självständig. "Hon kunde inte gå, hon kunde inte prata, hon kunde inte ens äta, hon behövde hjälp från sina familjemedlemmar för att göra allt, men inte längre - berättar hennes mamma i en intervju - Äntligen kan hon göra de grundläggande sakerna själv" .

Naturligtvis är vägen till total självständighet fortfarande lång, men det är inte uteslutet att hon en dag kommer att kunna hitta den balans hon förtjänar. Vi vill bara önska Afsheen lycka till och berömma Dr. Krishnan som har utfört en extraordinär handling och har gett hoppet åter till en mycket ung kvinna.

Advertisement