En homosexuell pappa adopterar en autistisk pojke: "Det är inte lätt och jag är ensamstående, men han ger mig all den styrka jag behöver"

sofia

02 Augusti 2022

En homosexuell pappa adopterar en autistisk pojke: "Det är inte lätt och jag är ensamstående, men han ger mig all den styrka jag behöver"
Advertisement

Ett barns ankomst är en händelse som vänder upp och ner på varje förälders liv och är en gåva som inte nödvändigtvis behöver ha ett biologiskt ursprung. Adoption är faktiskt en av de mest generösa gesterna en person kan göra i sitt liv: det förändrar framtiden för ett barn som dittills har haft otur och erbjuder barnet den omsorg, det skydd och en lycklig miljö som alla förtjänar att ha som små. Det band som skapas mellan barn och adoptivförälder kan ibland till och med vara starkare än det som bara handlar om det enkla faktumet att man delar gener.

Ett exempel är Ruben, en mexikansk man som tvingats möta många utmaningar i sitt liv, men som sedan fick uppleva den otroliga glädjen av att bli pappa.

via Love what matters

Advertisement

Vid 7-års ålder flyttade Ruben från Mexiko till USA med sin familj: hans resa var inte alls lätt, han var till och med tvungen att korsa en flod med iskallt vatten. När han väl nådde USA levde han med sin familj i Texas i fattigdom. Svårigheterna för Ruben var inte bara ekonomiska: sedan tonåren blev han mobbad på grund av sin homosexualitet och sitt utländska medborgarskap. Trots allt tog han en examen och uppnådde en fantastisk jobbposition vid bara 29-års ålder, och firade ständigt sina framgångar med familjen vid sin sida.

När han väl uppnåt dessa viktiga milstolpar började Ruben tänka att han ville bli förälder för att känna sig riktigt komplett och uppfylld. Han förstod att adoption skulle ge honom ett verkligt syfte i livet, såväl som förmågan att göra en betydande skillnad i livet för det barn han skulle uppfostra. Det var så hans resa började vid 33-års ålder. Han visste vilka hinder han skulle tvingas möta på vägen, särskilt för att balansera sitt jobb med skyldigheten att alltid sätta ett barns behov och intressen före sina egna, men han vägrade ge upp.

Han träffade lilla Hector för första gången 2017, ett år efter att ha startat adoptionsprocessen och fått amerikanskt medborgarskap. I det ögonblicket var han upprörd och stressad på grund av de långa väntetiderna både för ansökan och godkännande: han var singel, arbetade heltid och hade inga nära släktingar som kunde hjälpa honom, hans profil verkade inte lämplig för att adoptera ett barn.

Tills en underbar 7-årig liten mexikansk pojke dök upp som lyckades stjäla hans hjärta redan från första stund. De knöt an omedelbart: de tillbringade dagen med att äta och leka tillsammans. I det ögonblicket pratade Hector inte - på grund av sin autism - utan bara pekade på saker. De var alla förvånade över hur lätt han knöt kontakt med Ruben.

Advertisement

"Jag vet inte vad som hände, jag ville bara ta hand om honom direkt," mindes Ruben om deras första möte. Tyvärr blev han inte vald. Ytterligare ett år gick innan han fick ett telefonsamtal som förändrade hans liv: han erbjöds att ta hand om den lilla mexikanska pojken som fångat hans hjärta och som de dittills inte hade kunnat hitta en lämplig familj åt.

Trots glädjen i att välkomna sin nya son hade Ruben inga avsikter att erkänna att han fruktade att han inte skulle kunna ta hand om Hector. Den lilla killen pratade inte och hade allvarliga beteendeproblem. Mannen försökte redan från början stötta honom, även med hjälp av specialister. En kväll fann han sig plötsligt sittandes på köksgolvet i tårar. Det var då ett litet mirakel hände: Hector gick fram till honom och tröstade honom och sa något som kommer att förbli etsat i Rubens sinne resten av hans liv: "Ge inte upp, du klarar det". Dessa enkla ord gav honom viljan att kämpa tillsammans med lille Hector.

Den 14:e augusti 2020 kunde Ruben och Hector äntligen uppfylla sin dröm, att officiellt bli en familj.

Advertisement