Han hittar en väska med 8 000 euro inuti och gör allt han kan för att hitta ägaren, men får bara ett enkelt "tack" som belöning

av sofia

15 Juli 2022

Han hittar en väska med 8 000 euro inuti och gör allt han kan för att hitta ägaren, men får bara ett enkelt "tack" som belöning
Advertisement

När vi går igenom svåra stunder, när allt känns hopplöst, särskilt om vi befinner oss i en svår period ur ekonomisk synvinkel, och vi inte vet vad vi ska göra, kan det lätt hända att man bara går och hoppas på att turen ska vända och att man kanske ska råka hitta en oväntad "skatt" . Fantasier som visserligen försvinner snabbt, men om något sådant verkligen skulle hända och du av en ren slump stötte på en påse full med pengar, hur skulle du bete dig?

Vi vet inte hur du ställer dig till frågan, men Pino, huvudpersonen i den här historien, agerade korrekt och av denna anledning anses han nästan vara en hjälte. Låt oss få berätta hans historia

via Ansa

Pino Mobilia/Facebook

Pino Mobilia/Facebook

Giuseppe Mobilia, även känd som Pino är en ung man från Neapel som en dag som många andra märkte något ovanligt framför butiken han driver. På en bänk, mitt framför hans ögon, låg en övergiven väska. Mannen gick fram, tog den i handen och började, utan att öppna den, fråga om den tillhörde någon.

Pino kunde inte omedelbart identifiera den glömska ägaren som hade lämnat den där, och bestämde sig därför för att kika på vad som fanns där inne för att förstå om det fanns någon ledtråd som kunde hjälpa honom att spåra personen som hade förlorat den. Så fort han öppnade den blev han mållös: väskan innehöll 8 000 euro i kontanter och några guldsmycken. En riktig vinst som skulle ha varit frestande att behålla för vem som helst, men inte för honom.

Pino letade noga, hittade namnet på ägaren och gjorde omedelbart allt han kunde för att nå ägarens adress som, när han väl kom dit, inte gjorde något mer än att säga "tack". Ett minimalt erkännande om man tänker på värdet av innehållet i påsen. Pino kunde ha låtsas att ingenting hade hänt, tagit väskan, tagit pengarna och fortsatt sin arbetsdag som om ingenting någonsin hänt men istället gjorde han inte det. Han visste direkt hur han ville agera och gav inte upp förrän han lyckades ge tillbaka allt. En mycket vänlig gest som nådde hela vägen till kommunen som blev så imponerad av hans agerande att de ville hylla denna medborgarens godhet genom att uppmärksamma hans gest och tacka honom djupt.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Ingen belöning alltså för den här vänliga mannen, men han brydde sig inte om det. Ifall han hade varit ute efter pengar skulle han ha tagit de 8 000 euro som han hittade, men istället gjorde han inte det. Han bestämde sig helt enkelt för att låta sitt samvete styra honom och att vara en bättre människa som inte utnyttjade någon annans glömska.

Skulle du ha gjort detsamma om du varit i hans situation?

Advertisement