Han går på bio med sin gravida fru och köper en extra sittplats för att hon ska kunna vara mer bekväm och säker, men får kritik för att ha tagit upp en plats i onödan

av sofia

18 Juli 2022

Han går på bio med sin gravida fru och köper en extra sittplats för att hon ska kunna vara mer bekväm och säker, men får kritik för att ha tagit upp en plats i onödan
Advertisement

Tyvärr är världen full av oförskämda människor: varje dag tvingas vi ta itu med okunnigheten hos dem som tror att de är smartare än andra. I en sådan värld tycks ärlighet och vad som är "rätt" ges mindre och mindre värde, och mer och mer vikt läggs vid bekvämlighet. En man berättade på Reddit om en obehaglig upplevelse han hade med sin fru, strax innan en film på bio började. Paret hade gått för att se en film och hade vidtagit alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda sig mot Covid och folkmassorna. Kvinnans man, hade på grund av att hon var gravid, dessutom passat på att köpa en extra biljett för att förhindra att någon kunde sätta sig bredvid hans fru. Men saker och ting blev komplicerade när en grupp ungdomar bestämde sig för att inte följa reglerna.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Mannen skrev på Reddit att han är ett stort fan av Marvel-filmer och även om det inomhus alltid finns en risk att smittas med Covid och hans fru var gravid i sjunde månaden, bestämde han sig för att försöka göra denna upplevelse så bekväm och säker som möjligt för båda. Lyckligtvis fanns det på denna biograf som paret valt möjligheten att boka plats i samband med biljettköpet. Mannen beskrev själv situationen på följande sätt: "Min fru är 7 och en halv månad gravid och var tveksam till att gå på bio för att se en så populär film under Covid, men hon älskar verkligen Marvel, så jag försökte få henne att känna sig lugn. Vi gick med flit på en vardag, för att undvika helgens trängsel. När jag bokade biljetterna såg jag att någon redan hade hoppat över en plats bredvid vår, så jag köpte en tredje plats på andra sidan för att ge min fru lite andrum" .

Problemen började när en kille satte sig bredvid hans fru, som om ingenting hade hänt. Till en början trodde mannen att den unga killen helt enkelt hade gjort fel och påpekade mycket artigt detta för honom. Däremot svarade killen förvirrat att han väntade på någon och att han skulle flytta på sig när den här personen kom.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

"Jag förklarade att min fru är höggravid och inte ville att någon skulle sitta bredvid henne utan mask, så vi köpte den extra sittplatsen för att få lite personligt utrymme", förklarade mannen i sitt inlägg. Killen blev dock väldigt irriterad över detta svar och talade om för mannen att han hade gjort något mycket orättvist genom att ta upp en plats utan att tillåta andra att använda den. Naturligtvis blev killen irriterad eftersom han efter mannens protest insåg att han skulle behöva flytta sig en plats längre bort och att han därför inte skulle ha sett filmen lika bra. "Skärmen är 24 meter bred", skrev mannen på Reddit, "Du kan se bra var du än sitter. Hans vänner höll med honom och muttrade åt oss, men till slut flyttade de på sig och lämnade en plats ledig."

Vem har rätt enligt dig? Människor på Reddit hade inga tvivel och stöttade författaren till inlägget.

Advertisement