De retar honom för hans smink, men han svarar: "Jag är här för att vara lycklig, inte för att andra ska gilla mig"

av sofia

05 Juli 2022

De retar honom för hans smink, men han svarar: "Jag är här för att vara lycklig, inte för att andra ska gilla mig"
Advertisement

Nuförtiden är det fortfarande väldigt svårt för många människor att acceptera mångfald eller, ännu bättre, de egenskaper som gör varje människa unik. Var och en av oss är olika och vi måste vara stolta över att ha vår egen smak och preferenser inom alla områden i livet. Damián Cervantes är en mycket ung kreativ kille som är aktiv på sociala medier och som tvingades möta några främlingars kritik som riktades mot honom på tunnelbanan. Anledningen till detta? Pojken hade målade ögon. Det verkar absurt, men Damián var tvungen att försvara sin yttrandefrihet inför främlingar och, mer allmänt, inför människor på nätet.

via TikTok / soydamiancervantes

TikTok / soydamiancervantes

TikTok / soydamiancervantes

Den unga mexikanska killen lade upp en video på TikTok där han förklarar hur några människor började reta honom på grund av hans smink på ögonen: "Jag var här i Pantitlán när några killar började reta mig för mitt smink och jag är säker på att någon kommer att säga att det är mitt fel eftersom jag valde att sminka mig offentligt, men jag föddes för att vara lycklig, inte för att behaga människor." Damián verkar väldigt självsäker, även om kritik och hån inte får någon att må bra, och har ombett andra användare att lämna positiva kommentarer. När allt kommer omkring, varför slösa tid och energi på att hata någon?

Alla klarar förstås inte av att bara skaka av sig negativa kommentarer från främlingar och det är därför Damián ville "höja sin röst" och få alla att höra hans åsikt. Även de som inte känner att de kan stå upp mot mobbare som kritiserar och dömer andra utan någon som helst rätt att göra det, borde lyssna på den här killen.

Advertisement
Instagram / soydamiancervantes

Instagram / soydamiancervantes

"Jag är här för att vara lycklig, inte för att behaga andra" är Damiáns slutgiltiga svar till alla de som känner sig tvingade att bedöma andras val och vad som är rätt eller fel. Lyckligtvis är sociala medier ett kraftfullt kommunikationsmedel genom vilket vi kan, och måste, sprida positiva budskap fulla av kärlek, som kan motarbeta alla de fördomar och hat som fortfarande frodas i vårt samhälle.

Så låt oss alltid komma ihåg att bakom en paljettklänning eller glitterögonskugga finns det människor med en historia och känslor som inte förtjänar att bli sårade på något sätt.

Advertisement