Några människor från Skottland räddar ett amerikanskt pars bröllop efter det att deras bagage tappas bort

av sofia

11 Juli 2022

Några människor från Skottland räddar ett amerikanskt pars bröllop efter det att deras bagage tappas bort
Advertisement

Amanda och Paul Riesel reste mer än 6 400 kilometer från Orlando, Florida (USA) för att gifta sig på Isle of Skye i det skotska höglandet. I två år hade Amanda, 40, och Paul, 37, planerat ett bröllop som kostade dem runt 150 000 kronor. Deras dröm började dock falla isär efter att deras plan omstyrdes till Philadelphia, en omväg som resulterade i tre dagars förseningar och paret fastnade på flera flygplatser innan de äntligen nådde sin destination, men deras otur var inte över än.

via BBC

Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Så småningom anlände det utmattade paret till Skye vid 23-tiden på måndagen, kvällen före bröllopet, bara för att konstatera att allt deras bagage hade försvunnit. "Vi visste inte att väskorna inte hade tagit sig hela vägen till Inverness. Vi kom till bagageutlämningen och såg att den var helt tom och att våra resväskor inte fanns där. Jag insåg att vi borde ha ställt in resan och att det inte fanns något annat att göra", sa Amanda som som tur var hade med sig vigselringarna och blommorna i handbagaget.

Utan bröllopsklänning och ingen brudgumskostym var paret motvilligt redo att avbryta bröllopet. Paret hade dock inte räknat med med bröllopsfotografens och öns invånares beslutsamhet.

Advertisement

Den lokala fotografen Rosie Woodhouse mobiliserade hela Isle of Skye för att rädda Amanda och Pauls bröllop. "Jag sa till dem att jag var säker på att jag kunde lyckas. Skye är en fantastisk plats," sa Rosie. Strax före midnatt publicerade fotografen en vädjan på en av Skyes sociala mediasajter. Klockan 7.30 hade öborna redan satt igång med att organisera det stora evenemanget. Klockan 10 dök de upp med ett urval av åtta bröllopsklänningar i Amandas storlek och en hel uppsättning kiltar till Paul.

Amanda lyckades skaffa smink på ett lokalt apotek och Rosie erbjöd det nygifta paret en hemlagad måltid hemma hos henne. "Folk svarade mitt i natten, en kvinna överlämnade till och med vardagliga kläder för att erbjuda sin hjälp med vistelsen efter bröllopet. Vi vaknade upp till alla dessa vackra saker som var planerade för oss. Tack vare hennes uthållighet gifte vi oss. Var och en av de människor som Rosie presenterade oss för och som erbjöd sig ​​att hjälpa oss kommer för alltid att ha en plats i våra hjärtan" kommenterade Amanda.

Ett bröllop som trots att det inte var perfekt på något sätt blev det och gjorde den skotska ön Isle of Skye internationell berömd för sin generositet. "Det kommer aldrig att finnas tillräckligt med ord för att uttrycka vår tacksamhet", sa det nygifta paret.

Advertisement