"Om du inte pluggar kommer du att bli som han": en mamma kritiserar en man med ett smutsigt ansikte och får lära sig en viktig läxa

av sofia

03 Juli 2022

"Om du inte pluggar kommer du att bli som han": en mamma kritiserar en man med ett smutsigt ansikte och får lära sig en viktig läxa
Advertisement

Det händer ofta att man kommenterar och dömer situationer eller människor enbart baserat på hur saker och ting ser ut på ytan. Det finns inget som är mer fel. Att dela sin åsikt, särskilt om andra människor, är inte rätt, ännu mindre om mannen eller kvinnan framför oss är totala främlingar.

Den personen vi vill berätta om idag vet verkligen något om detta. En man som en helt vanlig dag gav en viktig läxa till en liten flicka, men framför allt till hennes mamma. Låt oss ta reda på vad som gjorde att mannen var tvungen att hålla en "föreläsning" för en kvinna som han hade träffat av en slump.

via Indipendent

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Huvudpersonen i denna berättelse heter Andy Ross och är en man som bor i Vancouver, Washington, och som av en ren slump träffade två personer som han läxade upp ordentligt. Mannen hade precis slutat jobba när han gick till en butik för att handla lite innan han återvände hem. Medan han skötte sina ärenden lade Andy märke till att en liten flicka tittade på honom med en nyfiken blick. Mannen hade ett ganska smutsigt ansikte och han gissade att det var därför den lilla flickan stirrade nyfiket på honom. Än så länge var det inget konstigt med det. Barnets mamma sa åt henne att inte stirra på folk eftersom det inte är ouppfostrat och sedan var det inget mer med det. Synd bara att kunden fällde ytterligare en kommentar, precis innan han lämnade platsen, som Andy kände sig tvungen att svara på.

"Det är därför du måste fortsätta med dina studier" - ord som hänvisade till den smutsiga mannen som enligt flickans mammas fördomar var en outbildad person som gick runt och såg ut lite hur som helst. Men det var inte alls så. Mannen närmade sig vid det tillfället kvinnan och gav henne en riktig läxa.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

I berättelsen som publicerades på Andys Facebook-sida förklarade han situationen så här: "Jag är en smutsig men utbildad man - var de första orden han sa till mamman och dottern - Att ta för givet att jag är okunnig bara på grund av mitt utseende, gör faktiskt dig okunnig. Jag har gymnasieutbildning, högskoleexamen och olika examina. Jag är smutsig för att jag precis har slutat jobbet. Jag har provat på kontorsjobb, men jag blir uttråkad eftersom jag älskar att göra praktiska saker, inte för att jag är en ointelligent person. Jag har ett bra jobb, jag tjänar bra med pengar och jag har en underbar familj - skrev Andy.

Dessa ord följdes av en hjärtlig hälsning från främlingen med ett smutsigt ansikte och han bad dem sedan att inte göra ett liknande misstag igen. Vi bör aldrig döma andra bara baserat på deras utseende, det är omöjligt att veta vem vi har framför oss och att kritisera någon innan vi har lärt känna den är ett stort misstag som kan orsaka skada.

Visa ord som många webbanvändare har tagit till sig. En lärdom som får oss att reflektera över hur vi beter oss dagligen och hur viktigt det är att alltid tänka efter innan man agerar eller, som i det här fallet, innan man öppnar munnen. En lärdom som var och en av oss bör ha i åtanke och som vi kan hämta inspiration ifrån för att uppföra oss bättre.

Vad tycker du? Skulle du ha sagt samma saker till den där mamman om du varit i samma situation?

Advertisement