Han hittar en väska i kundvagnen med en plånbok i och lämnar tillbaka den till sin ägare

av sofia

02 Juli 2022

Han hittar en väska i kundvagnen med en plånbok i och lämnar tillbaka den till sin ägare
Advertisement

Ärlighet är något som hamnar på nyheterna nuförtiden eftersom det kanske inte längre är på modet. I en allt mer brutal värld, där alla bara verkar bry sig om sig själva, är det alltid trevligt att veta att det fortfarande finns människor som inte tar varje chans de får att lura sin nästa. Eliana Martin trodde att hon hade tappat bort sin plånbok för alltid efter att ha gått och handlat och hade aldrig kunnat tro att någon med gott hjärta skulle ha lämnat tillbaka den till henne. Det tog faktiskt inte lång tid förrän en ung man dök upp framför hennes ytterdörr för att lämna tillbaka väskan med plånboken i som fortfarande hade alla pengar och kreditkort kvar inuti. Hon var mycket förvånad och kunde inte sluta tacka denna man, som egentligen bara gjorde sin plikt.

via Twitter / Joe Little

Alla de som tappar sin plånbok vet att det första man bör göra är att ringa sin bank och spärra alla kreditkort för att undvika oönskade uttag. Tyvärr är pengarna och korten som finns i den förlorade för alltid och av denna anledning är det oftast inte en bra idé att gå runt med för många sedlar i fickan. Eliana Martin ringde omedelbart för att spärra korten och kunde inte fatta att hon råkat lämna sin väska i varukorgen strax tidigare.

Lyckligtvis för henne var det dock Adrian Rodriguez som var den första som lade märke till det som kvinnan hade glömt och, utan att tveka, bestämde han sig för att lämna tillbaka allt till den rättmätige ägaren. Först var han osäker på om han skulle ta med sig väskan till butikens kassa eller om han personligen skulle ta sig till kvinnans hus, vars adress han hade hittat i väskan. Så småningom valde Adrian detta andra alternativ.

Advertisement
GoFund Me

GoFund Me

"Min första tanke var att lämna tillbaka den", sa den unge mannen som tog sig till kvinnans hem och överlämnade väskan till en släkting. Kvinnan blev mycket förvånad över Adrians gest, efter att ha sett honom på video tack vare inspelningen från övervakningskameran vid ingången. En vän till henne, Melina Marquez, föreslog att kvinnan skulle leta upp honom för att tacka honom personligen: "Vi borde leta upp honom, så att vi kan tacka honom direkt." Kvinnan beskrev mötet så här: "Så fort jag såg vad han hade gjort tänkte jag, 'Jag hoppas att min son växer upp och blir precis som han'. Jag är glad att han har behållit alla de värderingar som hans föräldrar lärt honom."

Adrian förväntade sig inget i gengäld för sin gest, men kvinnorna bestämde sig för att belöna honom genom att öppna en insamling på GoFund Me. Målet var att nå 1 000 dollar, men det kom in mycket mer pengar än så.

Vi beundrar verkligeh den här killens ärlighet!

Advertisement