Mamman har alkoholproblem och är inte kapabel till att ta hand om sina barn så hennes pojkvän bestämmer sig för att adoptera barnen

av sofia

09 Juli 2022

Mamman har alkoholproblem och är inte kapabel till att ta hand om sina barn så hennes pojkvän bestämmer sig för att adoptera barnen
Advertisement

Blodsband räcker inte för att vara en bra förälder och vissa människor är för ömtåliga för att bära tyngden av ett sådant ansvar, medan andra i stället lyckas se till att alltid erbjuda det bästa för det barn de älskar, även om det inte finns några biologiska band. Den här historien är ett utmärkt exempel på den extraordinära altruismen hos en man som befann sig i en mycket komplicerad situation.

via Lovewhatmatters.com

TikTok - jordan.elise

TikTok - jordan.elise

Jordan Benewiats åttonde födelsedag blev hennes mamma full. Det var inte ovanligt för Jordan och hennes bror Jarred, eftersom deras mamma var alkoholist. Men den kvällen var kvinnan mer våldsam än vanligt och vände upp och ner på huset. När hennes pojkvän Steven Benewiat kom hem från stan ringde han polisen och de två barnen placerades omedelbart i fosterhem.

Trots att han inte hade några familjeband till dem ville Steven att de två barnen skulle placeras i hans vård så att de skulle få fortsätta växa upp tillsammans. När staten inte hittade några andra bostäder som kunde rymma båda syskonen lyckades han få tillfällig vårdnad. "Första gången jag såg min pappa gråta var den dagen han trodde att staten skulle ta oss. Jag hade ingen aning om varför han grät i rättssalen, men när han förklarade det för mig brast jag ut i tårar och han kramade mig tills vi var tvugna att gå. Lyckligtvis, genom ett gudomligt ingripande, beviljades han provisorisk vårdnad," sa Jordan.

Advertisement
TikTok - jordan.elise

TikTok - jordan.elise

Sedan barnen flyttade in hos honom har deras levnadsstandard förbättrats avsevärt. De fick den stabilitet de behövde för att utveckla en stabil grund som deras mamma aldrig hade försett dem med.

"Min pappa gav mig en stabilitet och en trygghet som jag aldrig hade känt förut. Innan jag kände honom, så länge jag kan minnas, var jag rädd och orolig. Min bror och jag var oroliga för huruvida vi skulle få mat, om vi skulle komma till skolan, om vår mamma skulle dö av att ha druckit för mycket. Han fanns istället där för oss, alltid. Han gav oss den andra hälften av vår barndom tillbaka. Jag fick äntligen cykla, gå till skolan, idrotta och slapp oroa mig för middagen. Jag kunde alltid räkna med honom när mitt liv verkade falla samman. Han gav mig ett självförtroende jag aldrig hade haft. Mitt liv skulle inte alls vara som det är om det inte vore för honom," berättar Jordan. Efter tre år på fosterhem fick Steve officiellt adoptera Jordan och Jarred.

TikTok - jordan.elise

TikTok - jordan.elise

De två syskonen har aldrig slutat vara tacksamma mot sin pappa och för att hedra hans stora hjärta och låta världen få veta om hans vänlighet och godhet, bestämde de sig för att lägga upp ett kort klipp på TikTok för att berätta hans historia. Videon fick över 9 miljoner visningar, med hundratals kommentarer fyllda med stöd och beundran för Steven.

"Det faktum att världen stannar upp och säger 'Hej, tack för att du är en bra man' är något jag aldrig hade kunnat förvänta mig", kommenterade Jordan. Hon hade gjort en enkel, men definitivt meningsfull present till sin pappa Steven.

Advertisement