"Mina barn föddes med två års avstånd och ingen tror mig när jag säger att de är tvillingar"

av sofia

21 Juni 2022

"Mina barn föddes med två års avstånd och ingen tror mig när jag säger att de är tvillingar"
Advertisement

När Rachel och hennes man Mac McCarthy säger att de fick tvillingar födda med två års mellanrum verkar ingen tro på dem. Kort sagt, om de är tvillingar borde de ha fötts samma dag eller i alla fall efter en kort tid, eller hur? Rachel och Mac förklarade dock hur Jogey McCarthy, en 4-årig flicka, och Vinney McCarthy, 2 år, föddes via provrörsbefruktning från samma sats embryon som kom från deras föräldrar. Även om de föddes med två års mellanrum från varandra, gör detta dem fortfarande till tvillingar (inte identiska).

via Mirror

Advertisement

Happy Gibraltar anniversary 🥰

Pubblicato da Rachel McCarthy su Lunedì 31 maggio 2021

Mac, Rachels man, hade redan två döttrar från ett tidigare förhållande och hade genomgått en vasektomi. För det nya paret var den enda möjligheten att få biologiska barn att prova provrörsbefruktning, eftersom operationen för att "återställa" Macs vasektomi inte hade varit framgångsrik: "Återställningen av Macs vasektomi fungerade inte" berättar Rachel, "så vi visste att IVF var det enda sättet vi kunde få barn på." Efter att ha lyckats spara 10 000 pund valde paret detta alternativ.

Advertisement

Rachel och Mac fick åka till Spanien för att påbörja behandlingen, som varade i flera månader och inte helt utan svårigheter. Paret tvingades möta två stora besvikelser efter att de två första behandlingarna misslyckades, men sedan äntligen, vid det tredje försöket, efter 18 månader, verkade något ha gått annorlunda till och fyra embryon hade äntligen skapats. Paret bestämde sig för att frysa två och använda två för Rachel: "På det första försöket blev jag gravid med tvillingar, men på ultraljudet efter 12 veckor upptäckte vi att bara en hade överlevt: Jogey."

"Det var tufft", fortsätter Rachel, "för jag var så glad att det ena barnet hade överlevt, men samtidigt var jag verkligen ledsen över att det andra inte hade gjort det - jag kände mig skyldig för att jag kände mig lycklig."

Paret visste att de två kvarvarande embryona representerade deras sista chans att få ytterligare ett barn och därför gjorde de ännu ett försök. Även denna gång gick det till på ett liknande sätt: bara ett barn hade lyckats överleva, Vinney.

Sedan dess har Vinney och Jogey varit oskiljaktiga. Rachel berättar: "Två år är en stor skillnad när de är små, så pass mycket att folk inte kan tro det när jag säger att de är tvillingar."

Efter alla dessa försök har Rachel och Mac äntligen lyckats förverkliga sin dröm och kan nu njuta av sitt familjeliv i lugn och ro. Ett stort grattis till er båda!

Advertisement