Hon var beredd att hjälpa sin bror ekonomiskt med bröllopet, men blir utesluten från gästlistan och drar tillbaka sitt erbjudande

av sofia

25 Juli 2022

Hon var beredd att hjälpa sin bror ekonomiskt med bröllopet, men blir utesluten från gästlistan och drar tillbaka sitt erbjudande
Advertisement

En mamma till två barn i tjugoårsåldern frågade Reddit-communityt om råd om hur hon skulle hantera en familjekonflikt. Det skiljer bara några år mellan hennes två barn, Rita och John. Sedan hennes man gick bort för cirka tio år sedan har Rita (äldsta dottern, som på den tiden bara var 21) arbetat för att stödja och ta hand om familjen. Hon såg till att hennes yngre bror nådde vuxen ålder skuldfri, tillät sin mamma att bo hemma hos henne, utan hyra och utan ansvar.

via Reddit

Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

John bad sin fästmö Sam att gifta sig med honom och de två började planera sitt bröllop. Paret bad Rita om ekonomisk hjälp inför bröllopet, eftersom de sparade pengar för att kunna köpa ett hus och för ett framtida barn. Sam har en väldigt stor familj och de har alla väldigt nära relationer, så de hade redan reducerat gästerna på Johns sida. John skulle dock inte ha behövt ge upp tanken på att bjuda sin mamma eller Rita, men när Sams sedan länge borttappade barndomsvän informerade dem om att hon skulle vara i stan under bröllopet, var de tvungna att stryka en gäst från deras lista på grund av platsreglerna. Paret kom fram till att "det var lämpligt" att ta bort Rita från gästlistan.

Johns mamma tog inte det hela särskilt bra: "Min son förklarade för mig att hans blivande fru inte vill ha Rita på bröllopet för att "de inte är så nära vänner" och "hon kan alltid träffa paret vid ett annat tillfälle". Hon var oförskämd och jag frågade henne varför de avvisade en person som hjälpte dem och svaret var: "Jag gillar inte att hon lägger sig i Johns liv" och att "barndomsvännen är trevligare." Rita kände sig sårad och sa till paret att hon kommer inte att betala ett enda öre för bröllopet, hon gick till och med så långt att hon planerade in en resa på samma datum med sina vänner”, skrev kvinnan.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Det blivande gifta paret blev även arga på mamman och anklagade henne för att ha skämt bort Rita och gjort henne till "en självisk förlorare". Kvinnan påpekade dock att Rita redan hade gett dem en förlovningsgåva och en bröllopspresent (utöver löftet om finansiering): "Jag sa till dem att hon hade gjort sin del och att barndomsvännen kunde ha täckt utgifterna", förklarade mamman och frågade människor på nätet om hon betedde sig för hårt mot sin son.

Människor på Reddit har ställt sig på hennes sida: "Vem tar bort sin syster från gästlistan för att ge plats åt sin flickväns kompis? Allvarligt talat, det är ett själviskt drag. Varför ska de fortfarande förvänta sig att hon ska betala för deras bröllop när hon inte ens är inbjuden?" frågade en användare. Är du också av samma åsikt?

Advertisement