En arbetslös man spenderar hela sin frus lönebonus på att roa sig och hon blir så klart vansinnig

av sofia

17 Juli 2022

En arbetslös man spenderar hela sin frus lönebonus på att roa sig och hon blir så klart vansinnig
Advertisement

Covid-19-pandemin har skapat en hälsokris utan motstycke, något som vi knappt skådat tidigare, men också en ekonomisk sådan. Många människor har förlorat sina jobb och har arbetat hårt för att hitta ett nytt. Andra har å andra sidan sett sitt arbete öka till rekordnivåer. I den här berättelsen upplevde ett ungt gift par båda situationerna och hamnade i konflikt angående en bonus. Hon, 27 år gammal, med ett jobb som hon började utföra hemifrån under lockdown-perioden och han, 28 år, en examen i finans, men inget jobb som gjorde att han kunde göra karriär.

via Reddit

Pexels / Not the Actual Photo

Pexels / Not the Actual Photo

Den unga kvinnan vände sig till Reddit för att fråga webben om råd angående hur hon skulle bete sig i en diskussion hon hade haft med sin man. Under pandemin fick flickan en lönebonus, eftersom företaget hon arbetar för tillverkar medicinsk utrustning.

"Jag fick en befordran, en liten löneförhöjning och en liten bonus. Jag var verkligen exalterad eftersom jag äntligen kunde köpa en ny väska och ett par nya skor. Mina vänners hund hade förstört min handväska, men jag inser att jag inte borde ha lämnat den på en låg pall framför hundens koja", förklarade den unga kvinnan.

När kvinnan informerade sin man om bonusen verkade han ännu mer entusiastisk: "Han började prata om hur han kunde renovera sitt spelområde och köpa nya enheter, eftersom han var trött på de gamla, och jag blev chockad. Jag blev tyst för jag kunde knappt tro vad han sa. Så småningom gick han ut och köpte sig en ny dator, en stol och en mus. Han spenderade i princip hela min bonus" sa hon.

Advertisement
Pexels / Not the Actual Photo

Pexels / Not the Actual Photo

Kvinnan blev mycket sårad av sin mans beteende och när de bråkade om saken anklagade henne för att vara självisk och "bortskämd" eftersom hon ville ha en ny väska. "Jag kallade honom otacksam och frågade honom varför han förtjänade en ny dator när jag tjänade pengarna. Han var väldigt lugn, men när han gick sa han att han skulle bo med sin familj (som bor en timmes avstånd ifrån oss)", fortsatte kvinnan.

Sedan dess har hennes man skickat henne en rad meddelanden om att "han kände sig inte stöttad hemma" och att - eftersom hon tjänar pengar - "kan du köpa vad du vill när du vill" och att "du borde känna dig skyldig eftersom jag inte har någon inkomst ". Hon svarade att det inte är sant, men att hon objektivt försörjer familjen. Mannen föreslog då för sin fru att köpa en ny väska "så fort vi får in lite extra pengar".

"Alla hans vänner och familj tycker att jag överreagerade på något som gör min man glad", förklarade kvinnan och frågade webben om hon hade fel. Människor på Reddit tyckte att hon gjorde helt rätt, vad tycker du?

Advertisement