En brud ger bort sin brudklänning som är värd 3000 dollar: "Jag vill ge den till någon som väldigt gärna vill ha den men inte har råd"

sofia

16 Juni 2022

En brud ger bort sin brudklänning som är värd 3000 dollar: "Jag vill ge den till någon som väldigt gärna vill ha den men inte har råd"
Advertisement

Vad är det som en kvinna lägger ner mest jobb på när hon planerar sitt bröllop? Varje blivande brud har förmodligen sitt eget svar på den frågan, men vi kan tänka oss att en bra andel skulle svara valet av klänning. Det där plagget som på bröllopsdagen kommer att få oss att känna oss som riktiga prinsessor och ge oss, tillsammans med allt annat, oförglömliga känslor. Detta är precis vad som hände med kvinnan vi nu vill berätta om.

Gwendolyn Stulgis hade ägnat mycket tid åt att hitta rätt klänning att bära på sin stora dag och känna sig bekväm med och efter så mycket sökande hittade hon den äntligen. Men det var inte detta som gjorde henne känd på webben. Faktum är att hon efter att ha gift sig bestämde sig för att ge bort sin brudklänning i present. Låt oss ta reda på varför.

via Business Insider

Advertisement

Gwendolyn gifte sig med sin partner Frank Stulgis den 6:e maj 2022 och bar sin vackra champagnefärgade klänning insvepte i spets och pärlor. Efter mycket forskning, provningar och besök i olika butiker hittade kvinnan sin drömklänning och trots att hon hade planerat att spendera bara 1 000 dollar för den, kände hon inte för att släppa den och spenderade i slutändan drygt 3 000 dollar. En sådan dyr klänning kunde absolut inte förbli inlåst i en garderob efter bröllopet, så Gwendolyn bestämde sig för att göra något viktigt för både sig själv och för någon annan.

"Efter att ha funderat mycket på saken - skrev hon i ett inlägg på Facebook - bestämde jag mig för att ge bort min klänning i present. Det är inte rättvist att en så vacker klänning bara hänger i en garderob. Jag vill att en annan kvinna ska kunna få ha sina drömmars klänning även om hon inte har råd ekonomiskt. Jag vill att en annan framtida brud ska få känna sig som jag gjorde på den bästa dagen i mitt liv: underbar." En idé som denna kvinna har förvandlat till verklighet och till en sorts "tävling". Den som ville kunde ansöka om att få klänningen, men var tvungen att ange minst två skäl till varför hon ville ha den och respektera två villkor: att gifta sig inom 3 månader och ge bort den igen efter bröllopet.

Svaren på Gwendolyns annons var många och vinnaren var en kvinna vid namn Margaret Hyde. Den här blivande bruden hade ansökt om att få gåvan, utan att veta att någon redan hade gjort det åt henne: hennes svägerska. Eftersom Margaret var mycket tveksam till huruvida hon skulle skicka ett svar eller inte, hade Ashley gjort det åt henne. "Margaret är en underbar person, hon skulle göra vad som helst för andra och oftast är det hon som ger saker" - ett budskap som rörde Gwendolyn på djupet och fick henne att välja just henne bland så många kvinnor.

Advertisement

När Margaret fick klänningen sa hon att hon kände sig lycklig och älskad och att hon inte kan vänta med att få bära den och förvandlas till en prinsessa. Det verkar som att Gwendolyns idé fungerade och av den anledningen tog projektet inte slut där. Faktum är att hon bestämde sig för att skapa en hemsida på vilken man kan dela klänningar, inte bara för den som ska gifta sig, utan även för den som ska vara tärna, best man och så vidare och inspirerade många människor till att följa hennes exempel för att hjälpa de som inte kunde, att få sina drömmar att gå i uppfyllelse och få den klänningen som de vill ha.

Advertisement