Trött på alla besvikelser i kärlek har den här kvinnan bestämt sig för att gifta sig med sig själv

av sofia

05 Mars 2023

Trött på alla besvikelser i kärlek har den här kvinnan bestämt sig för att gifta sig med sig själv
Advertisement

Ett bröllop är många människors romantiska dröm: det maximala uttrycket av kärlek där du bestämmer dig för att tillbringa resten av ditt liv tillsammans med din partner, uttrycka dina känslor och dina löften inför vänner och släktingar. För att ta ett sådant steg måste du naturligtvis ha rätt person bredvid dig eller åtminstone den du tror är din själsfrände.

Men det finns människor som - uppgivna efter många besvikelserna i kärleken - har bestämt sig för att "göra det själva" genom att gifta sig... med sig själva. Det här är fallet med Sofía Maure, en ung argentinsk kvinna som har bestämt sig för att "lova sig själv evig kärlek" genom att dela upplevelsen på sociala medier.

via Semana

Advertisement
Twitter - @sofimaure07

Twitter - @sofimaure07

Trött på alla besvikelser i kärlek och att vara singel av just denna anledning har Sofia bestämt sig för att "gifta sig med sig själv" för att visa en stor handling av självrespekt. Den unga kvinnan visade upp sig på Twitter iklädd en vacker bröllopsklänning med veck och en bred halsringning, komplett med en slöja: "Idag är ett viktigt ögonblick i mitt liv. Jag köpte en bröllopsklänning och jag bakade en bröllopstårta för att gifta mig med mig själv" , skriver hon i bildtexten till sina bilder.

Reaktionen från hennes fans var omedelbar, och många av dem "erbjöd" sig att vara brudgummar. Som svar visade den vackra Sofia en bild av bröllopstårtan och den bilden väckte ännu mer nyfikenhet hos hennes följare.

Advertisement
Twitter - @sofimaure07

Twitter - @sofimaure07

Det verkar dock som om kärleken till sig själv inte varade länge, eftersom hon bara 24 timmar efter sitt "bröllop" skrev ett uppdateringsinlägg där hon redan övervägde en skilsmässa: "En dag ska jag gifta mig och kommer förmodligen inte att stå ut med mig själv, så jag överväger en skilsmässa", skriver hon. Hennes skämt och ironi uppskattades av hennes följare som glatt spelade med.

Inlägget är förmodligen bara en provokation, men allt fler människor - särskilt kvinnor - väljer "sologamiskt" äktenskap, det vill säga möjligheten att gifta sig med sig själv. I de flesta fall gör de som bestämmer sig för att ta ett sådant steg det på ett "terapeutiskt" sätt för att visa för sig själva och sina nära och kära vikten av att alltid ta hand om sig själva och aldrig glömma bort sig själv för någon annan.

Vad tycker du om denna trend?

Advertisement