x
Hon lånar ut pengar till sin syster…
Brandkåren sjunger

Hon lånar ut pengar till sin syster för att hjälpa henne att fostra sina barn: när hon blir gravid för 5:e gången blir hon dock vansinnig

26 Juni 2022 • Av sofia
2.455
Advertisement

Ett barn som är på väg är alltid en lycklig händelse, men det är även en mycket viktig förändring inom en familj och bör hanteras med största möjliga ansvar från varje enskild familjemedlem, med utgångspunkt från föräldrarna som bestämmer sig för att skaffa barn.

Den här unga mostern kunde inte glädjas åt sitt femte syskonbarns ankomst eftersom hon inte tror att hennes syster kommer att kunna hantera det på ett bra sätt, så hon vände sig till människor på Reddit för att be om råd.

via: Reddit

"Min syster blev gravid för första gången direkt efter gymnasiet. Hon gifte sig året därpå och fick barn vartannat år, så vid 24 års ålder har hon redan fyra barn. Hon är en hemmamamma och en mycket intelligent sådan som kunde ha fått ett stipendium för att plugga på ett stort universitet. Eftersom hennes barn är de enda barnbarnen älskar våra föräldrar henne. De blir glada över varje ny tand eller hårklippning av dessa små barn, som om det vore en viktig milstolpe", sa flickan.

Inget ohanterligt än så länge, förutom att hennes svågers verksamhet inte går särskilt bra, hennes syster arbetar inte och hennes föräldrar har en begränsad inkomst. Av denna anledning kommer den unga kvinnan ofta på sig själv med att låna ut pengar till dem för nödvändigheter såsom skolavgifter, bilbarnstolar, avbetalningen på bilen, en ny barnvagn o.s.v. "De frågar inte ens! Min mamma skriver bara till mig" din syster behöver pengar till barnen" och jag måste hjälpa till. Om jag klagar anklagar de mig för att vara svartsjuk för att jag inte har en man och en familj trots att jag är äldre, men jag är bara 26!", förklarar hon.

Under en familjelunch märkte flickan att hennes syster undvek alkohol och misstänkte omedelbart en ny graviditet. Kort därefter reste sig faktiskt den unga kvinnan från bordet och tillkännagav den glada nyheten inför hela familjen, som omedelbart gratulerade henne. 26-åringen kunde dock inte glädjas tillsammans med sina anhöriga och reste sig upp från bordet. När hennes syster frågade henne om allt var okej, svarade hon sanningsenligt och uppgav att hon var orolig för henne och hennes man inför möjligheten att få ett barn till.

Systern svarade: "Gud kommer att hjälpa oss, precis som han har gjort hittills", ett svar som gjorde henne rasande och hon påpekade att det faktiskt ditintills inte hade varit Gud som hade försörjt hennes barn, utan hon och att hon inte hade för avsikt att ge dem andra allmosor just nu. Det blev ett allvarligt bråk och kvinnan "avvisades" praktiskt taget av hela sin familj, men hon hade inte för avsikt att be om ursäkt.

Några dagar senare skickade hennes mamma ett brutalt meddelande till henne om att om hennes syster skulle förlora barnet skulle det vara hennes fel, eftersom hon stressade upp henne. "Jag frågade om min syster visade några symtom på detta, men ingen svarade eller sa något. Jag tror inte att jag har gjort fel, men jag vill inte vara orsaken till hennes missfall, även om jag i hemlighet tror att det skulle vara den bästa lösningen, men jag kommer aldrig att säga det till henne.”, sa kvinnan och frågade människor på Reddit om råd om hur hon skulle bete sig.

Användarna på Reddit höll med henne och sa att hon inte borde känna sig skyldig på något sätt, eftersom "det är praktiskt taget omöjligt" att ett missfall inträffar på grund av ett bråk och att hennes hårda ord i slutändan bara handlar om hennes rätt att säga nej. "Nästa gång din mamma säger att din syster behöver pengar och du måste ge dem till henne, säg," Hon sa att Gud kommer att lösa det, så han kan hjälpa dem. "Men oroa dig inte - de kommer tillbaka så fort de behöver pengar för något." skrev en användare.

Och du? Skulle du ha reagerat på samma sätt?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack