"Jag har varit gift i 15 år och vill inte ha barn" - En kvinna avslöjar orsakerna bakom sitt val - TittaPaVideon.se
x
"Jag har varit gift i 15 år och vill…
Hon köper en målning för 300 kronor på en marknad men upptäcker sedan att den är värd mycket mer Bruden blir rasande när hennes syster dyker upp på bröllopet i top och jeans:

"Jag har varit gift i 15 år och vill inte ha barn" - En kvinna avslöjar orsakerna bakom sitt val

13 Juni 2022 • Av sofia
4.573
Advertisement

Beslutet om att skaffa barn eller inte väcker alltid många frågor. Vi är vana vid att tänka att om två personer väljer att tillbringa livet tillsammans och bilda familj måste de nödvändigtvis skaffa barn, men så är det inte alltid. Det finns faktiskt par som föredrar att vara ensamma och bestämmer sig för att de aldrig vill ha en massa barn som springer runt i huset. Ett alternativ som kan få omgivningen att rynka på näsan och rikta stark kritik mot de som inte vill bli föräldrar.

Lite det som hände med kvinnan vi nu ska berätta om. Hon har varit gift i 15 år med sin man, har alltid sagt att hon inte vill ha barn och har också angett skälen. Låt oss ta reda på vilka de är tillsammans.


Berättelsens huvudperson heter Jenn Lyles. Lyckligt gift med sin man sedan 15 år tillbaka har hon, efter en ömsesidig överenskommelse med honom, beslutat att de aldrig skulle skaffa barn. Anledningen? För Jenn och hennes man finns det 4 mycket giltiga skäl, åtminstone för dem och deras livsstil. Trött på att ta emot kritik och bara läsa om människor som blir föräldrar och därför "accepteras" av samhället till skillnad från henne, la kvinnan upp en video på Tik Tok där hon berättar om sin situation.

På bilderna berättar Jenn om vad som driver henne och hennes partner att ge upp tanken om att skaffa barn och förklarar anledningarna som gör henne glad över sitt beslut. För det första är det en fråga om frihet. Att inte ha några barn tillåter ett par att inte ha några begränsningar och att kunna röra sig fritt för att resa och upptäcka världen. Barnen blir som hon berättar ett hinder till exempel för att man måste anpassa sig efter skolgång och liknande.

Det andra skälet till detta val gäller pengar. Utan barn har hon och hennes man mer pengar att investera för sina egna behov, för att ha det bra tillsammans, för att resa och för att göra vad de vill.

Tre: de kan sova ut. Ja, det är också viktigt för Jenn att ha chansen att få några extra sömntimmar, vilket inte skulle vara möjligt med en bebis hemma. "På lördag kan vi sova ut - säger kvinnan - utan att tänka på att behöva åka på fotbollsmatch".

Den fjärde och sista orsaken är arbetsrelaterad. "Utan barn kan jag koncentrera mig till 100% på min karriär - säger Jenn - Även de med barn kan göra det, men distraktionerna är fler". Kort sagt ett val som hon och hennes man har gjort tillsammans och som genom åren lett till ett allt mer gediget och förankrat beslut. Trots detta råder det ingen brist på kritik mot paret och många har kallat Jenn för självisk.

Advertisement

Många användare som har sett inlägget har varit av denna åsikt, medan andra har ställt sig på kvinnans sida. De som tog hennes parti berättade hur även de valt att inte föda barn och hur glada de har varit över detta val. Särskilt en kommentar lyder: "Livet är mitt och jag gör som jag vill" - och detta är kanske just vad Jenn ville säga med sin video.

Var och en av oss kan faktiskt bestämma vad den vill och agera på det sätt man tycker är mest lämpligt. Kommentarer, kritik, meningsskiljaktigheter från andra människor är personliga åsikter som man sedan kan välja att ta till sig eller inte.

Vad tycker du om saken?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack