Svärfadern går hand i hand med sin svärson för att hjälpa honom att övervinna sin rädsla över att gå ut med sin pojkvän

av sofia

09 Juni 2022

Svärfadern går hand i hand med sin svärson för att hjälpa honom att övervinna sin rädsla över att gå ut med sin pojkvän
Advertisement

Våra dåliga erfarenheter formar oss, men vi bör lämna dem bakom oss för att kunna gå vidare och må så bra som möjligt, med mer medvetenhet. Mobbning och orättvisa kan förekomma mycket tidigt i ett barns liv och till exempel traumatisera dem i många år framöver. Tyvärr finns det fortfarande många former av diskriminering i vårt samhälle på grund av språk, sexuell läggning, religiösa grunder, såväl som mot olika etniska grupper, och vi måste hålla ögonen öppna för att bekämpa dem så mycket som möjligt. Att vara homosexuell nuförtiden innebär till exempel fortfarande risker, på grund av den utbredda okunskapen bland dem som inte accepterar den här typen av relationer. I flera länder accepteras inte homosexualitet och i många andra är det inte ovanligt att det sker riktigt hemska handlingar av homofobisk natur. Historien vi nu ska berätta handlar om önskan att vilja övervinna dessa rädslor och låta kärleken få vinna över hatet.

Advertisement
Twitter / Oviaska

Twitter / Oviaska

Fran, en ung spanjor, erkände för sin partner Rubén att han var rädd för att gå hand i hand med honom på gatan. Anledningen är kopplad till de många homofobiska attacker och handlingar som har inträffat under åren på olika platser i världen och som har drivit allt fler homosexuella par till att känna ett behov av att behöva "gömma sig" på något sätt. Även om hbtq-rättigheter i världen har gjort stora framsteg, lever rädslan fortfarande kvar hos dem som drabbats av fördomar och känt sig starkt diskriminerade för sitt sätt att vara.

Rubén var upprörd över att han inte kunde hålla sin pojkväns hand under en promenad, så när paret kom hem sa han till sin pappa: "Allt hände på ett väldigt naturligt sätt, Rubén blev arg på mig för att jag inte ville hålla honom i handen och när vi kom till hans pappas hus berättade han det för honom, berättar Fran. Svärfadern var verkligen inte likgiltig inför denna fråga och hjälpte honom på ett mycket vackert sätt: mannen gick ut med sin svärson, hand i hand, på gatorna i Oviedo, Spanien.

Advertisement
Twitter / Oviaska

Twitter / Oviaska

Bilderna på den vackra scenen, tagna av Rubén, lades ut på Twitter med detta meddelande: "Min pojkvän är rädd för att hålla mig i handen på gatan ifall någon skulle förolämpa oss eller slå oss. Min pappa sa till honom att han skulle hjälpa honom att bli av med sin rädsla och här är de".

Givetvis rasade det in positiva kommentarer på inlägget som berömde Rubens pappa för hans vackra gest. Fran ville lägga tillägga sina tankar om situationen i allmänhet: "Det finns människor som tror att vi inte längre har några hinder att övervinna, att eftersom äktenskap mellan homosexuella redan är lagligt har vi uppnått vårt mål. Det är inte så. Många människor är rädda varje dag för att visa vilka de är och att visa kärlek. Och det finns många som tyvärr blir attackerade och förnedrade ".

En sådan gest från en pappa, såväl som en svärfar, är en mycket medmänsklig gest full av kärlek, som vi hoppas kommer att sprida sig för att ge lite mer hopp till dem som fortfarande är offer för diskriminering idag.

Advertisement