x
Hon köper en målning för 300 kronor…
De försenar planets avgång för att tillåta en soldat att se sin första dotter födas i direktsändning

Hon köper en målning för 300 kronor på en marknad men upptäcker sedan att den är värd mycket mer

13 Juni 2022 • Av sofia
1.142
Advertisement

Grace Carpenter från Phoenix, Arizona, gick till en secondhandbutik innan hon hämtade sina barn från skolan och ramlade på en målning av en kvinna som håller i en katt. Så tack vare en rabattkupong på 20 % tog hon med sig tavlan hem för cirka 300 kronor: hon kunde inte vänta med att visa den för sin familj och sin katt Max, även om hennes barn tyckte att kvinnan på målningen var "läskig och konstig".

via: ABC

Kort därefter lade hon märke till vad som såg ut att vara en Charles Craig-signatur i hörnet, åtföljd av ett datum med årtalet: 1912. Kvinnan lade sedan upp en video på TikTok för att dela nyheterna med sina följare. "Jag tror att jag har hittat något speciellt. Jag tror att jag har sett den signaturen förut. Om jag har rätt så är det en original oljemålning av Charles Craig", sa hon i klippet.

Charles Craig var en konstnär från slutet av 1800-talet känd för sina oljemålningar i västerländsk livsstil. Inlägget blev viralt, med över 1,5 miljoner visningar. Fans föreslog att hon skulle delta i Antiques Roadshow-programmet och en användare erbjöd sig att skicka biljetten till henne och hävdade att de precis fick en till.

Senare lämnade Grace in målningen till en expert. Experten bekräftade att verket var ett original, även om kattdetaljen hade lagts till senare. "Den kan inte vara med i programmet eftersom den inte är ett original till 100 %, men om den ställdes ut på galleri skulle den inte säljas för mindre än 2 000 euro", förklarade Grace i en video på TikTok.

Advertisement

Grace blev erbjuden tiotusentals euro, men kvinnan bestämde sig för att behålla verket just på grund av kattdetaljen. "När du är en skattjägare och samlare som jag är det roliga att hitta, men också att behålla ett konstverk. Dessutom ser katten på målningen ut som min Max och jag tänker behålla denna vackra skatt." sa hon.

Har du någonsin hittat något värdefullt i en secondhandbutik eller på loppis?

Tags: KonstMärkligtVirala
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack