En pappa och hans dotter bjuder in en hemlös hungrig människa till sitt bord

sofia

04 Juni 2022

En pappa och hans dotter bjuder in en hemlös hungrig människa till sitt bord
Advertisement

Vi är så ovana vid att människor gör goda gärningar att vi inte kan låta bli att berömma dem och dela nyheterna med andra när vi ser en. I en värld full av likgiltighet, där vi tenderar att inte lita på andra, är det alltid viktigt att se gester av spontan vänlighet. En fotograf som heter Willy Chong bevittnade en vacker scen med en pappa, hans dotter och en hungrig hemlös man. Mannen erbjöd den hemlösa mannen en varm måltid och bjöd in honom att äta den vid bordet tillsammans med honom och hans dotter. Scenen förevigades på ett mycket meningsfullt foto.

via Facebook / Willy Chong

Advertisement

今天自己亲眼目睹感人一幕, 青衣的印度同胞是一名流浪汉, 站在这家肉骨茶门口看着看着,一直抚摸肚子 红衣服这位大哥看到了,就问是否肚子饿 流浪汉点头,华人大哥就邀请他一起坐下点了食物给这位流浪汉印度同胞。 #重点是小女孩没嫌弃这位老流浪汉,...

Pubblicato da Willy Chong su Sabato 18 maggio 2019

På bilden äter en pappa och hans dotter en typisk rätt med fläsk-revbensspjäll, buljong och kryddor som är mycket populär i Malaysia och Singapore, där den ofta äts tillsammans med familjen eller på en lunch med vänner. De bestämde sig för att dela den måltiden med en hemlös man som stod hungrig framför restaurangen. Mannen som bestämde sig för att bjuda honom på mat hade sett den hungriga stackaren gnugga sig i magen och fortsätta titta på kunderna som åt med glädje, utan att själv ha råd att köpa något. När han såg denna scen bestämde sig mannen för att bjuda in den hemlösa mannen till sitt bord och låta honom äta tillsammans med honom. Till och med den lilla flickan accepterade omedelbart den okända mannens närvaro och sa åt sin pappa att även beställa en kopp te till honom.

Willy Chong, som tagit bilden, var så imponerad av denna scen att han ville dela den med hela världen, på Facebook.

Pexels / Not the actual photo

Det dröjde inte länge innan bilden blev viral och fick många positiva kommentarer från användarna, särskilt efter det att Chong själv underströk hur rörd han var av att bevittna den scenen: "Det finns medkänsla i den här världen. Jag vill berömma denna pappa och den här dottern. Den här pappan är verkligen en förebild. Det här är rätt sätt att uppfostra ett barn på."

Som nämnts, berömde många människor beteendet hos denna pappa och hans dotter: "Gott hjärta, god karma" skrev en användare, medan en annan kommenterade: "Han har uppfostrat henne väl".

Om människor alltid visade sin medfödda vänlighet, skulle världen säkerligen vara en bättre plats. Om du har en chans att göra en god gärning, tveka aldrig!

Advertisement