Hon hittar ett litet föremål i sin väska som visar sig vara en GPS: "Tjejer var försiktiga"

av sofia

26 Maj 2022

Hon hittar ett litet föremål i sin väska som visar sig vara en GPS: "Tjejer var försiktiga"
Advertisement

Vi har alla dagligen att göra med teknik och tekniska apparater som vid det här laget har blivit en del av vårt dagliga liv och har förändrat vanor och seder. Tänk bara på internet och dess oändliga potential. Har du någonsin undrat, varför du hittar annonser för produkter som du bara har letat efter en gång eller till och med som du enbart har namngett? Som du kanske har förstått är priset att betala för all teknisk effektivitet som vi är nedsänkta i utan tvekan vår egen integritet. I dagens samhälle är det möjligt att spåra allas rörelser och preferenser, allt du behöver är att ha en smartphone eller tillgång till nätet. En sak är säker: att hålla allt under kontroll är praktiskt taget omöjligt. 

Någon som gav oss ett tydligt bevis på detta var TikTok-användaren "Molly", som avslöjade en oroande situation som hon hamnade i.

via TikTok / molly32320

TikTok / molly32320

TikTok / molly32320

Användaren i fråga lade upp en video med en oroväckande vädjan, genom vilken hon ville varna alla kvinnor som kunde hamna i samma situation som hon. Molly hittade ett konstigt metallföremål i sin väska, ett föremål som hon inte kände igen och som omedelbart väckte hennes misstankar. Det konstiga föremålet var stort som ett mynt och visade sig vara en GPS, som användes för att spåra kvinnans alla rörelser. Molly hade naturligtvis aldrig sett det föremålet förut och blev mycket orolig, eftersom det verkade som att någon avsiktligen hade gömt den här enheten i hennes handväska medan hon handlade.

Advertisement
TikTok / molly32320

TikTok / molly32320

Huvudsyftet med detta föremål, en Apple AirTag, är faktiskt egentligen ett annat än det som det användes för vid detta tillfälle: genom att ansluta det till en smartphone eller surfplatta kan dessa små apparater skicka positionen för att hitta objektet i fråga som kan ha blivit stulet eller helt enkelt är borta. Men som Molly specificerade i sin video hade någon stoppat in den lilla apparaten i hennes handväska för att kunna spåra var hon befann sig.

Kvinnan gjorde sig omedelbart av med spåraren, förstörde den och varnade alla tjejer och kvinnor som omedvetet kunde hamna i samma situation som hon: "Tjejer, om något sådant här har hänt er tidigare, var försiktiga. Om ni hittar en av dessa AirTags i eran handväska, gör er genast av med den."

TikTok / molly32320

TikTok / molly32320

Många människor på TikTok reagerade starkt på vad som hände Molly och alla föreslog att den unga kvinnan skulle kontakta poliserna, eftersom det inte är första gången som sådana enheter används i fel syfte.

Därför, även om tekniken numer alltid finns vid vår sida för allt det som vi behöver, måste vi alltid vara uppmärksamma på att den även kan användas av folk med onda avsikter. Kort sagt, ögonen öppna!

 

Advertisement