Den här 102-åriga läraren har förverkligat sin dröm om att jobba som lärare för en dag

av sofia

27 Maj 2022

Den här 102-åriga läraren har förverkligat sin dröm om att jobba som lärare för en dag
Advertisement

Att undervisa och förmedla kunskap och utbildning till barn och unga har alltid varit ett av de vackraste jobben som kan utövas i livet. De som väljer detta yrke väljer att förvandla sitt arbetsliv till något som bidrar till både den sociala och kulturella tillväxten hos människor. En underbar sak, om man tänker efter. En lärare, särskilt på dagis och i grundskolan, har i sina händer ett stort antal barn som fortfarande har mycket att lära sig i livet. Lärarna, tillsammans med barnets föräldrar, har ett mycket viktigt jobb: de lägger grunden för varje liten individ som får chansen att forma sin egen personlighet och ge liv åt morgondagens man eller kvinna.

Just därför tar många lärare sitt yrke på särskilt stort allvar och skulle göra allt för att fortsätta arbeta så länge som möjligt och förmedla kunskap, kultur och regler för att visa barnen hur man hanterar livet. Kvinnan vi ska berätta om idag är väl medveten om detta. Låt oss tillsammans lära känna henne lite bättre.

via Ansa

UN SOGNO PER UN GIORNO "Spinta su una sedia a rotelle offerta dal tempo, Nonna Michela varca la soglia di un’aula...

Pubblicato da Nonni Felici 4.0 su Martedì 12 aprile 2022

Hon heter Michela Ponteoch är en 102-årig kvinna som trots sin höga ålder lyckades ta sig tillbaka bakom en kateder och sitta inför 17 unga elever. Tror du inte på oss? I så fall har du fel, för detta hände på riktigt i en siciliansk skola.

Vår huvudperson, av alla känd med smeknamnet Lina, är tillbaka i klassrummet tack vare ett projekt som sköttes av chefen för anläggningen som hon bor på. Målet med initiativet är att förverkliga den största drömmen för varje person som bor på institutet och för Lina, som tidigare arbetade som litteraturlärare, var det just att kunna luta sig tillbaka bakom ett skrivbord och tillbringa några timmar i sällskap med sina elever.

Advertisement
Facebook/Nonni Felici 4.0

Facebook/Nonni Felici 4.0

Detta hände och det som förvånar människor ännu mer är att hon förverkligade sin dröm vid 102 års ålder. Ett stort mål som har gjort kvinnan till en glad och nöjd person. När hon satt i klassrummet höll kvinnan i uppropet och eleverna turades om att resa sig för att bekräfta sin närvaro i klassrummet. Ett rörande ögonblick som alla närvarande uppskattade.

Linas passion slocknade aldrig, men höll sig levande och närvarande så pass mycket att den också överfördes till hennes dotter som faktiskt följde i sin mammas fotspår och undervisade i litteratur på en gymnasieskola.

Facebook/Nonni Felici 4.0

Facebook/Nonni Felici 4.0

Skolan där evenemanget ägde rum och dess personla är mycket engagerade i initiativ av socialt intresse som dettaa och därför gjorde de sitt yttersta för att se till att allt var perfekt och förverkligade Michela Pontes dröm.

Om man tittar på bilderna och glädjen som syns hennes ögon kan man garanterat säga att dagen gick väldigt bra.

Advertisement