Vattnet går medan hon befinner sig i bilen tillsammans med sina 5 barn så hon stannar vid vägkanten och föder barn ensam på gatan

av sofia

26 Maj 2022

Vattnet går medan hon befinner sig i bilen tillsammans med sina 5 barn så hon stannar vid vägkanten och föder barn ensam på gatan
Advertisement

Att föda barn är verkligen ett stort ögonblick för alla kvinnor: det finns de som kan göra det på mycket kort tid och utan alltför mycket smärta och de som å andra sidan bara vill att det ögonblicket ska ta slut så snart som möjligt. Dagen för barnets födelse planeras alltid i god tid, även om det ibland kan ske några dagar före eller efter det förväntade datumet, på grund av oförutsedda händelser. För Heather Skaats gick det dock inte så smidigt att hon tvingades föda utan varken läkare eller barnmorska. Det var fortfarande tre veckor kvar till den ödesdigra dagen, men plötsligt fick Heather sammandragningar. I det ögonblicket satt hon i bilen med sina 5 barn och hon var inte beredd på att tvingas föda barn mitt på vägen.

via Facebook / Heather Skaats

För Heather Skaats var det verkligen inte den första förlossningen, eftersom hon redan hade upplevt många andra tillsammans med sina 6 barn (en av flickorna, som led av cancer, gick tyvärr bort vid endast 4 års ålder), och kanske är det av denna anledning som hon med stor styrka och mod lyckades behålla lugnet och föda barn i en mycket oväntad situation.

Hur som helst, med tanke på sina tidigare förlossningar, var Heather övertygad om att när värkarna väl började, skulle hon inte föda förrän på minst 8 eller 10 timmar. Mamman hade dock väldigt fel: sammandragningarna började tre veckor för tidigt och blev mer regelbundna inom loppet av bara några minuter. Heather satt i bilen med alla sina barn och visste att hon skulle behöva ta sig hem, där hon planerade att föda i vattnet, med hjälp av en barnmorska. Kvinnan hann dock inte i tid, eftersom hennes son uppenbarligen var redo att möta världen.

Advertisement

Heather stannade bilen och klev av, efter att ha lugnat sina barn. I det ögonblicket kände hon hur vattnet gick: "Jag satte min hand där nere och hans lilla huvud började komma ut väldigt långsamt, tillsammans med hans kropp. Jag behövde inte ens krysta. Allt gick väldigt snabbt. Jag var i telefonen med min make, Nick, och 20 sekunder senare sa jag "Han är här!" ".

Efter denna blixtsnabba förlossning lindade kvinnan in den nyfödda bebisen i en filt, höll den mot sitt bröst och lyckades mirakulöst nog ta sig hem, med sina chockade barn i baksätet. Tack vare hjälpen av hennes 13-åriga dotter kunde hon krysta ut moderkakan i duschen och strax därefter kom barnmorskan till hennes undsättning och för att utföra alla nödvändiga kontroller. Angående själva förlossningen mitt i gatan sa Heather: "Jag tror att hemförlossningen tidigare har lärt mig att lita på min kropp. Att känna till hela processen har verkligen hjälpt mig." 
 
Starkt jobbat av denna supermamma!
 
 
 
 

Advertisement