Den här mannen äter på McDonald's varje dag och firar sitt 50-års jubileum av denna vana (+VIDEO)

av sofia

28 Maj 2022

Den här mannen äter på McDonald's varje dag och firar sitt 50-års jubileum av denna vana (+VIDEO)
Advertisement

Fundera ett ögonblick på din favoriträtt. Gjort? Nåväl, nu när du vet vad det är, låt oss ställa en fråga till dig: skulle du kunna äta den maten varje dag, i 50 år? Vi vet inte hur du känner, men vi vet mycket väl svaret från huvudpersonen i den här historien som under en mycket lång period varje dag har ätit det han gillar mest när det gäller mat. Denna rutin gjorde att han kom in i Guinness rekordbok.

Men låt oss tillsammans ta reda på vad det är för mat som han bara inte kunde vara utan.

via Guinness World Record

Få har kanske hört talas om Donald Gorske, en man från Wisconsin som officiellt kom in i Guinness rekordbok för att ha ätit Big Mac varje dag under de senaste 50 åren av sitt liv.

Den mycket kända dubbla hamburgaren från den amerikanska snabbmatskedjan McDonald's är den typen av mat som vår huvudperson föredrarframför allt annat. Många av oss kommer säkert att ha gått till denna snabbmatsrestaurang och ha beställt just den hamburgaren någon gång, men hur många skulle ha trott att man kunde äta en, eller till och med två, om dagen?

Advertisement

För Donald - redan namnet är vägledande - var det precis så och allt började den 17:e maj 1972. Det datumet åkte mannen till McDonald's för första gången i sin pappas bil och provade den berömda hamburgaren och sedan dess har han aldrig slutat. "I det ögonblicket tänkte jag att jag förmodligen skulle äta dem under resten av mitt liv" - erkände mannen och så blev det.

De dagar han inte gjorde det, lyckades han verkligen räkna på en hand. I ett fall på grund av dåligt väder och rikligt med snö som hindrade framkomsten, i ett annat på grund av att Donalds mamma hade gått bort. Under resten av veckorna, månaderna och åren hoppade den här mannen inte över en enda dag och den 2:a december år 2021 åt han hamburgare nummer 32 000.

För att fira 50 år av uppätna hamburgare gick Donald dock tillbaka till den McDonald's där han åt sin första hamburgare, i Fond Du Lac, och där hittade han en banderoll som väntade på honom där det stod "Grattis Don till 50 år av Mac".

Pubblicato da Donald Gorske su Venerdì 12 febbraio 2021

Mannens passion för denna typ av mat var så stark att han har ätit Big Mac på många andra restauranger runt om i världen. För att inte tala om att han, enligt vad han själv berättar, siktar på att nå rekordet på 40 000 konsumerade hamburgare. "Det kommer att ta mig cirka 14 år och jag kommer att bli 78. Jag måste förstå i vilket skick jag kommer att vara, ur hälsosynpunkt menar jag".

Oavsett om han når detta nya rekord eller inte kan vi vara säkra på en sak: han kommer att komma in i Guinness rekordbok av en mycket speciell anledning och ingen kommer att kunna stjäla titeln från honom särskilt lätt.

Har du någonsin kunnat tro att något sådant var möjligt?

Advertisement