Under arbetsintervjun frågar hon om lönen och får svaret: "Vi söker efter folk som inte bara bryr sig om pengar"

av sofia

21 Maj 2022

Under arbetsintervjun frågar hon om lönen och får svaret: "Vi söker efter folk som inte bara bryr sig om pengar"
Advertisement

Varför jobbar man? Du kommer förmodligen att ha ställt dig själv denna fråga minst en gång i ditt liv och kanske har du också gett dig själv ett svar. Utöver nöjet att utföra ett jobb framför ett annat, är huvudorsaken onekligen lönen som kommer i slutet av månaden. Den där banköverföringen som gör att vi kan överleva, betala räkningar, köpa kläder och, varför inte, starta familj. Men även om det för den som arbetar verkar vara mycket viktigt och en grundläggande del i valet av yrke, tänker arbetsgivarna, åtminstone vissa, inte riktigt likadant.

Den här historiens huvudperson vet verkligen något om saken, som precis när hon kom tillbaka från ännu en intervju bestämde sig för att dela sin åsikt på sociala medier om hur företag beter sig under arbetsintervjuer. Låt oss se vad hon hade att säga om saken.

via Tik Tok/maysunmilk

Tik Tok/maysunmilk

Tik Tok/maysunmilk

Det här är Maysun Valles, en ung kvinna som i en video på Tik Tok berättar om sin erfarenhet och gör en lång utläggning om företag och som ansvarar för personalval.

"Jag förstår verkligen inte. Företag och personalchefer borde verkligen inse att saker och ting i verkligheten skiljer sig från hur de uppfattar dem. - säger kvinnan - jag sökte ett jobb vars lön jag inte kände till, den var inte specificerad i annonsen och jag gjorde ett misstag i att svara utan att känna till denna detalj, men jag är inte ansvarig för hur de resonerar inom företaget".

Advertisement
Tik Tok/maysunmilk

Tik Tok/maysunmilk

Enligt Maysuns berättelse hade hon på den tiden deltagit i ett urval av personal för ett företag och hittills hade allt gått bra. Problemet uppstod när hon i slutet av intervjun fick veta hur mycket hon skulle tjäna. "Lönen var låg, på tok för låg - berättar vår huvudperson - så när de frågade mig vad jag tyckte om jobbet påpekade jag min besvikelse över lönen och att jag aldrig skulle ha tackat ja under de förutsättningarna".

Deras svar? Att detta var sant, men det var minst lika sant att de var intresserade av att anställa en person som inte bara var intresserad av pengar utan även av annat. Och det är just här som Maysun "tappade tålamodet" och delade sina tankar med resten av världen.

"Jag vet inte vilken värld dessa människor lever i, men det verkar som att de inte har någon koll alls. - förklarar kvinnan - Jag lever i alla fall i den riktiga världen och för att betala för grejer behöver jag pengar, inte ära. Ingen väljer att behöva pengar, men det är så det är och vi måste helt enkelt acceptera det. Vi anställda är verkligen inte bovarna i dramat bara för att vi ber om att få betalt för vårt arbete, nej, det är inte så det fungerar."

Naturligtvis är det väl ingen av oss som bara väljer ett visst jobb för pengarna. Det finns saker som intresse, viljan att hålla på med en viss sak samt glädjen av det utbyte som det ger, men sedan kommer räkningarna och någon måste betala dem. Det är här som pengarna kommer in i bilden.

Bland de mer än 2 miljoner användare som tittade på videon var många överens om att många företag inte verkar förstå situationen, eller snarare, av bekvämlighetsskäl inte låtsas om den. De flesta stod på Maysuns sida när hon hävdade att hyra, bolån, matvaror och allt som behövs i en människas liv inte går att köpa med något annat än pengar, det där som gör att man kan överleva.

Tik Tok/maysunmilk

Tik Tok/maysunmilk

Vi hoppas av hela vårt hjärta att Maysuns berättelse kan vara till inspiration för de arbetsgivare som i framtiden kommer att anordna arbetsintervjuer för alla de som vill prova ett nytt arbete och att de erbjuder något mer konkret och rättvist, vilket faktiskt inte är något konstigt egentligen. En arbetssökande ber trots allt om detta, inget mer.

Advertisement