Den här kvinnan tvättar sig och duschar bara en gång i veckan

av sofia

16 Maj 2022

Den här kvinnan tvättar sig och duschar bara en gång i veckan
Advertisement

De flesta av oss är vana vid att tvätta oss varje dag. Det får oss att må bra, vi är rena, väldoftande och får dessutom mer energi. En skön uppfriskande dusch kan faktiskt hjälpa dig att vakna och få hela kroppen i rörelse igen. Det finns dock de som inte ser saken på det här sättet och som har många goda skäl till att bestämma sig för att det drastiskt går att minska antalet gånger i veckan då man rengör sin kropp.

Huvudpersonen i den här historien har bestämt sig för att inte slösa bort för mycket tid med att  duscha och att göra det bara en gång i veckan. Låt oss se vad hon berättade i en video som publicerades på sociala medier.

via Tik Tok/reindrrop

Tik Tok/reindrrop

Tik Tok/reindrrop

Hon heter Reina, en ung kvinna som har dragit till sig mycket uppmärksamhet på sociala medier på grund av sitt beslut att bara tvätta sig en gång i veckan. För en tid sedan förklarade vår huvudperson orsakerna som gjorde att hon numera följer denna rutin. I en video som lades upp på Tik Tok, som fick ett enormt antal visningar, ger Reina sin publik fyra enkla motiveringar till varför hon inte tvättar sig särkilt ofta.

1. Tidsförpliktelsen. Ja, Reina gillar inte att "slösa" tid på att: gå in i duschen, tvåla in sig, tvätta bort tvålen och sedan torka håret och kroppen. Det är inget för henne och hon föredrar att minimera detta slöseri med tid.

Advertisement
Tik Tok/reindrrop

Tik Tok/reindrrop

2. Tål inte blött hår. Det är en känsla som stör och irriterar henne väldigt mycket. Om du tänker att 10 minuters hårtork räcker för att lösa det, har du tyvärr fel. Reina tolererar inte ens ljudet från hårtorken och föredrar att låta dem lufttorka när hon tvättar dem. Det gör att håret håller sig blött längre och det obehag hon upplever ökar.

3. Hon har hittat en lösning för sin känsliga hud. "Eftersom jag inte duschar varje dag har jag märkt en förbättring i min hud. Mina eksem och torrheten har minskat och min hårbotten är också bättre." - konstaterar hon i videon.

4. "Jag slösar mindre. Jag använder inte mycket vatten och inte särskilt många tvålar och det är en rejäl vinst" - så avslutar serien av skäl till varför hon bestämde sig för att ändra sin livsstil.

Tik Tok/reindrrop

Tik Tok/reindrrop

Alla saker som man kan förstå och respektera, men en sak som är säker är att beslutet väcker många frågor. En av dessa är garanterat huruvida hon inte luktar väldigt illa om hon tvättar sig så sällan. En person ställde den här frågan direkt till henne och svaret var ganska omfattande.

"Förmodligen ja. - skriver Reina som svar på kommentaren - Men så är det för alla, vi är ju faktiskt människor. En sak som är säker att jag inte svettas speciellt mycket och detta är till stor hjälp, tillsammans med daglig användning av deodorant. Jag kan försäkra er om att detta är sanningen - fortsätter kvinnan - Jag har under åren arbetat med barn och de har inga problem med att säga saker som de är. Om jag hade haft en dålig lukt hade de sagt det till mig utan tvekan".

Tik Tok/reindrrop

Tik Tok/reindrrop

Sammanfattningsvis verkar Reina inte oroa sig särskilt mycket om sitt beslut. Vanan att bara tvätta sig en gång i veckan påverkar inte hennes vardagliga liv eller hennes sociala liv.

Kan det vara rätt val i motsats till vad de flesta kanske tror? Vad säger du om saken?

Advertisement