Han parkerar på en reserverad plats och förolämpar en brandman: hon förstör hans bil i en övning

av sofia

14 Maj 2022

Han parkerar på en reserverad plats och förolämpar en brandman: hon förstör hans bil i en övning
Advertisement

Världen är fortfarande full av oförskämda människor och översittare som tror att de kan behandla andra illa bara för att de har ett bra jobb, en fin bil och lite mer pengar. Ömsesidig respekt borde dock vara en grundläggande värdering för alla, håller du inte med? En brandman var tvungen att ta till hårdhandskarna för att ge en ordentlig läxa till en respektlös man som insisterade på att parkera sin BMW på en plats reserverad för utryckningsfordon, framför en liten stormarknad. Mannen i fråga vägrade flytta sig eller parkera någon annanstans, eftersom det var "hans plats". Efter att ha blivit varnad av butikschefen och, senare, även av brandmännen, tvingades de tillslut ingripa.

via Reddit

Pexels / Not the actual photo)

Pexels / Not the actual photo)

Användaren "Chef-231", som tjänstgör i brandkåren, berättade vad som hände på Reddit. Kvinnan kontaktades av sin vän Bob, en livsmedelsbutikschef, som klagade över en man som fortsatte att parkera sin BWM på en plats reserverad för utryckningsfordon, precis framför hans butik. Bob hade sagt till honom tydligt och klart att han inte fick ta upp den parkeringsplatsen, men mannen hade svarat på ett extremt oförskämt och bossigt sätt: "Jag kan parkera var jag vill. Jag tjänar mer pengar på en dag än vad du gör på en vecka!". Kvinnan bestämde sig då för att hjälpa Bob. Hon tog brandkårens skåpbil, som tydligt känns igen på dekalen på sidan av fordonet och åkte genast till platsen.

Advertisement
Pixabay / Not the actual photo

Pixabay / Not the actual photo

Här hamnade brandmannen omedelbart i en verbal konfrontation med mannen, efter att ha parkerat på den plats som reserverats för utryckningsfordon:
 
"Du får inte parkera där, det här är min speciella plats" ropar en mansröst. Kvinnan vänder sig om och befinner sig öga mot öga med mannen som illegalt parkerade på den reserverade platsen. "Ursäkta, jag är i tjänst och jag får parkera där" svarar kvinnan medan hon pekar på dekalen på bildörren. Mannen tittar på henne och svarar i en föraktfull ton: "Du kan inte vara brandman, du är ju kvinna, flytta din skåpbil och åk härifrån."
 
Efter denna absurda konversation, som gjorde den jourhavande brandmannen ganska upprörd, började "hämnden". Kvinnan hade faktiskt lagt märke till att inne på Bobs kontor behövde brandskyddssystem behövde en översyn/inspektion under de kommande dagarna vilket hon omedelbart rapporterade till sin chef. Detta passade perfekt för hennes plan.
 

Pixnio / Not the actual photo

Pixnio / Not the actual photo

På brandstationen bestämmer de sig då för att utföra en brandövning/inspektion genom att skicka en gammal lastbil och ett annat fordon till butiken så fort Bob ringer nästa gång och talar om att den otrevliga mannen återigen har parkera på den reserverade platsen. Efter två veckor kommer Bobs samtal: mannen hade precis parkerat och butikens brandlarm ringde. Kvinnan gjorde sig redo att gå på inspektion och träna med all lämplig utrustning, precis framför Bobs butik. När de väl kom dit fann de Bob som höll på att evakuerade butiken, och de startade sin övning.

Vad som hände sammanfattningsvis: Under övningen skadade brandmännen BMW:n som stod parkerad på deras reserverade plats kraftigt. Som ni säkert kan föreställa er, gick mannen ut och vid det tillfället var brandmannen tvungen att kalla på förstärkning, eftersom det var "en man som hindrade deras övning". Mannen, så fort han såg henne, hotade med att få henne avskedad och sa att hon skulle få betala för skadorna som orsakats på hans "dyrbara bil".

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Efter dessa hot kastades dock mannen till marken av polisen och handfängslade: "Jag informerade honom lugnt om att han var anhållen för misshandel och inblandning i en brandutredning och att hans bil skulle ha bogserats bort eftersom den var parkerad på en reserverad plats". Slutresultat? Mannen dömdes till 12 månaders skyddstillsyn för att ha knuffat den kvinnliga brandmannen och för att ha stört ett släckningsarbete; han fick också böter på 500 dollar för otillåten parkering, fick stå för bogseringen och, viktigast av allt, förlorade sin vackra BMW.

Sensmoralen: parkera inte på reserverade platser!

Advertisement