Hon blir kritiserad för att hon vid 57-års ålder är "för gammal" för att ha på sig bikini: den föredetta modellen ger svar på tal

av sofia

16 Maj 2022

Hon blir kritiserad för att hon vid 57-års ålder är "för gammal" för att ha på sig bikini: den föredetta modellen ger svar på tal
Advertisement

Tycker du att det finns en åldergräns för hur högt upp i åldern man kan ha bikini på stranden? Precis som med vanliga kläder bör varje kvinna känna sig fri att bära det som får henne att känna sig mest bekväm, utan att behöva lyssna på andras kritik och bedömningar. Ändå vet vi att detta sällan händer och att vi alla är föremål för andras dömande och tyvärr låter vi oss även alltför ofta påverkas av dessa oönskade åsikter. Även den före detta modellen Paulina Porizkova, trots sin avundsvärda kropp, fick vid 57-års ålder ta emot hård kritik för att hon fortsätter ha på sig bikini och för att ha visat upp sig i detta plagg på stranden. Men vad är problemet? Sanningen är att efter en viss ålder tror vissa människor att kvinnor blir "löjliga" och är för "gamla" om de tar sig denna frihet.

via Instagram / paulinaporizkov

Instagra

Paulina Porizkova bryr sig inte om vad en del människor säger om det faktum att hon, vid 57-års ålder, fortfarande gillar att ha på sig bikini på stranden. Och det viktigaste är att ingen annan kvinna i världen heller borde bry sig: om du den dagen känner för att visa upp dig i bikini och få en mer komplett solbränna, varför skulle du då inte kunna göra det?

Paulina fick en negativ kommentar på Instagram, under ett foto på henne i bikini men den föredetta modellen tog inte lång tid på sig att svara med ytterligare en bild i bikini. En del användare anser att hon är "gammal" och att det är löjligt att bära ett så ungdomligt plagg i hennes ålder.

Advertisement

Även om Paulina har arbetat som modell tidigare och därför aldrig har haft problem relaterade till sitt utseende, upprepade hon att varje kvinna bör kunna få känna sig fri att ha på sig det som får henne att må bäst. Oavsett vilken kroppsform, ålder eller hårfärg man har: om du känner för att ha på dig bikini ska du kunna göra det utan att behöva tänka efter.

"Jag tycker att vi blir vackrare med åldern. Vi har förtjänat vår skönhet, vi förstår vad det innebär och kan se det tydligare. Det finns inget som heter "ful och gammal", det finns bara blinda och okunniga människor där ute ", kommenterade Paulina klokt.

Den föredetta modellen betonade också att hon ville sprida budskapet om den kritik hon fått, inte så mycket för att få användarnas medkänsla, utan för att låta så många kvinnor som möjligt få veta att de bör känna sig stolta och nöjda med sina kroppar: "Jag publicerar allt detta på grund av att det är en allmän övertygelse som vi måste göra oss av med. Vi bör vara stolta över att åldras, vi förtjänar det! ".

Vad tycker du om saken? Tycker du att en kvinna efter en viss ålder bör bära baddräkt istället för tvådelat? Skriv din åsikt i kommentarerna!

Advertisement