"Jag är gravid, men min man hjälper mig varken med att laga mat eller att städa för det är mitt jobb och inte hans"

av sofia

17 Maj 2022

"Jag är gravid, men min man hjälper mig varken med att laga mat eller att städa för det är mitt jobb och inte hans"
Advertisement

Att hantera graviditeten är inte alltid lätt. Ibland uppstår små eller stora problem som, trots en mammas viljestyrka, tvingar dig till absolut vila. Oavsett orsak kan det hända att det under de 9 månaderna är tillrådligt för kvinnan att till och med stanna kvar i sängen eller i alla fall undvika ansträngningar. Och detta påverkar självklart människor runt omkring dig, speciellt din partner. Den person som mest av allt borde förstå sin frus behov och försöka göra vad den kan för att hjälpa till och underlätta situationen.

Tyvärr är så inte fallet i den här historien. Här har vi som huvudperson en ung kvinna som under sin andra graviditet bittert noterade sin mans totala frånvaro i praktiska situationer. Låt oss berätta vad som hände.

via Mumsnet

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Inlägget där en mamma berättar om den jobbiga situation hon hamnade i med sin man dök upp för en tid sedan på Mumsnet. Kvinnan i fråga berättar för användarna att hon befinner sig i den 15:e veckan av sin andra graviditet.

Vid en läkarundersökning framkom det att kvinnan skulle undvika att anstränga sig och framför allt hålla sig borta från spisen. Faktum är att specifika lukter och smaker kan orsaka obehag och göra dagarna mindre trevliga att hantera med en bebis i magen. Allt detta är helt normalt om vi tänker att hon knappast kommer att vara varken den första eller sista mamman som kommer att behöva ta itu med illamående och olika besvär orsakade av graviditeten.

När uppstod problemet och varför? Allt bottnar i vad många användare har beskrivit som hennes mans "fruktansvärda lättja". Den person som borde förstå mest och hjälpa, visar sig i det här fallet vara en källa till bekymmer och, tyvärr, ingen hjälp i familjens vardagliga arbete.

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

"Jag är trött. - skriver kvinnan i de första raderna av sitt inlägg - När mitt första barn föddes tog jag alltid hand om allt. Nu kan jag inte göra det längre. Jag har en problematik kopplad till graviditeten som gör att jag inte klarar för starka lukter, speciellt i köket så jag kan inte sköta måltiderna, synd bara att min man på 36 år inte vet hur man lagar något annat än färdigmat”. Av det som författaren till inlägget säger verkar det som att hon en gång varit sjuk i en vecka och både hennes man och hennes son bara åt färdigförpackad mat och inget färskt såsom grönsaker och frukt. En ohållbar situation särskilt om man tänker på att det finns ett barn i hemmet som inte alls mår bra av att bara äta sådan mat.
 
"För att inte tala om städningen... - fortsätter kvinnan - Han kan absolut ingenting. Under min första graviditet med en 8 och en halv månads babymage var jag tvungen att rengöra badkaret. Och nu när jag är i det här tillståndet vet jag inte ens hur jag ska beskriva vardagsrummets tillstånd. Med allt från böcker och spel till annat är det ett riktigt kaos. Jag ber honom inte att vara hemmafru varje dag, men jag skulle vilja ha lite mer hjälp i svåra stunder som den jag befinner mig i”.
 
 
 

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Maken verkar dock resonera på ett helt annat sätt och han har inte begränsat sig till att bara inte sköta sysslorna, han har dessutom gjort allting värre genom att säga till sin fru, som hon själv berättar: "Du är en hemmafru och du bör ta hand om hemmet inte jag, matlagning och städning är ditt jobb, inte mitt "- ett uttalande som mer än allt annat gjorde denna kvinna upprörd och fick henne att vilja dela med sig av denna jobbiga situation på nätet.

Vad tycker du om den här mannens beteende?

Advertisement