Några rika kunder stör en servitris, ägaren skriver till dem: "Kom inte tillbaka till min restaurang"

av sofia

10 Maj 2022

Några rika kunder stör en servitris, ägaren skriver till dem: "Kom inte tillbaka till min restaurang"
Advertisement

Att jobba är inte alltid lätt. Ofta tvingas vi tacka ja till jobb som vi inte gillar särskilt mycket eftersom vi drivs av behovet av att få lön i slutet av månaden och redan detta är tufft för den som är anställd. Lägger vi sedan till att missförstånd eller problem i synnerhet med arbetsgivaren kan uppstå, då blir allting ännu mer komplicerat.

Men lyckligtvis finns det många människor i världen och alla skiljer de sig från varandra. Så är det även i näringslivet och när man har tur möter man chefer som verkligen vet hur man uppskattar och värdesätter sina anställdas arbete. Särskilt om de i obehagliga situationer vet hur de ska ta ett steg tillbaka och ställa sig på arbetarens sida, även om det skulle kunna leda till en ekonomisk förlust. Detta är just vad som hände i historien vi nu ska berätta för dig, där en kock uppoffrade sina bästa kunder för att hjälpa en servitris på hans restaurang. Låt oss kika på vad som hände.

via Instagram/ leeskeet13

Lee Skeet är en ung kock som arbetar på Cora, en restaurang i Cardiff i Storbritannien. För några dagar sedan lade Lee upp på Twitter en text från ett mejl som han hade skrivit och skickat till en av sina bästa kunder. Varför kände han behovet av att göra det? Helt enkelt för att be honom och hans sällskap att aldrig mer sätta sin fot på hand restaurang.

Du läste rätt och anledningen var dessa matgästers respektlösa beteende mot Lily, en ung 22-årig servitris. I mejlet läser vi dessa ord: "Tack för att du valde min restaurang och för att du spenderade det högsta belopp som någonsin registrerats. Jag blev dock ledsen när jag märkte att du och dina vänner under hela kvällen betedde er på ett mycket obehagligt sätt mot Lily, min anställd – skriver kocken – jag vet att ni var respektlösa mot henne både verbalt och fysiskt”.

Advertisement

En rapport som tydligt visar vilken jobbig situation den här unga flickan hamnat i på sitt jobb. Ingen anställd, ingen arbetare bör någonsin förringas, kränkas, förtalas eller på något annat sätt behandlas illa på arbetsplatsen. Varje människa är värd respekt och faktumet att vara rik ger inte någon rätten att mobba andra människor och behandla dem som föremål. Det är med största sannolikhet detta som rörde Lees samvete och fick honom att skriva de orden.
 
 
 
 

Date night! Slutty shirt alert 😜

Pubblicato da Lee Skeet su Domenica 26 settembre 2021

Efter den första delen där kocken redogör för kvällen fortsätter mejlet så här: "Jag tillbringade mer än en timme med att prata med Lily som grät desperat för vad hon hade få stå ut med. Av denna anledning ber jag dig att aldrig komma tillbaka till min restaurang. - skrev Lee  - jag vet att jag kommer att förlora mycket pengar, men min anställd och hennes värdighet är värda mycket mer än en hög nota. Jag vill också ge dig några råd: värdesätt människorna runt omkring dig" . 

Med dessa få rader har en arbetsgivare "skipat rättvisa". Han ställde sig på rätt sida och gav en ung flicka den arbetsvärdighet som hade tagits ifrån henne tillbaka. Men hans gest slutade inte med mejlet. Lee hade faktiskt till en början funderat på att lämna tillbaka pengarna till kunden, men sedan tänkte han efter och gjorde något bättre. Han gav den unga servitrisen hela 1 000 pund för att be henne om ursäkt för det hon hade tvingats stå ut med.

Flickr/ Marco Verch Professional Photographer

Flickr/ Marco Verch Professional Photographer

En åtgärd som är uppmuntrande särskilt eftersom den görs i ett historiskt ögonblick då många unga lämnar sina jobb för att de inte behandlas väl. Det är tröstande att läsa om en person som istället ger upp en stor del av sin inkomst för att kompensera sin anställd.

Om alla betedde sig som Lee, både på arbetsplatsen och vid andra tillfällen, skulle världen verkligen vara en bättre och mer rofylld plats för alla att leva på.

Advertisement