"Jag hatar att vara pappa, jag står inte ut med min dotter och om jag fick välja skulle jag aldrig mer se henne"

av sofia

10 Maj 2022

"Jag hatar att vara pappa, jag står inte ut med min dotter och om jag fick välja skulle jag aldrig mer se henne"
Advertisement

Att bli förälder är inte lätt alls. Ett sådant val måste diskuteras, planeras och framför allt till 100% vara önskat för ens eget bästa och även för barnens skull. Om du inte är helt övertygad om att du vill ha barn, så är det alltid en bra idé att vänta och se. Kanske har man ännu inte upplevt alla upplevelser som man vill och kan uppleva innan man blir förälder eller så känner man sig helt enkelt inte redo ännu. Oavsett orsak måste ett sådant steg tas med eftertanke och utan brådska, för att kunna bli ett bra föredöme och vara närvarande för barnet.

Tyvärr är det inte så för pappan som är huvudpersonen i denna berättelse. Han, en 31-årig man, har mycket blandade känslor för sin lilla dotter. I ett inlägg på Reddit gick han faktiskt så långt som att säga: "Jag tål henne inte! Om det var upp till mig skulle jag aldrig vilja se henne igen." Men vi kommer snart att förklara närmare vad det var som fick honom att säga dessa ord.

via Reddit

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Mannen, som ursprungligen kommer från Storbritannien, börjar sitt inlägg med att säga att han har det bra ställt ekonomiskt, ett tillfredsställande jobb, att han har ett eget hus och att han därför inte har några allvarliga och oroande dagliga problem. Den enda nackdelen i detta lugna och fridfulla liv? Hans dotter.

Av någon konstig anledning verkar den lilla flickan helt enkelt inte ha accepterats ordentligt av sin pappa. "Jag förstod direkt att det inte var något för mig. - skrev mannen - Så fort hon föddes kände jag att något var fel. Jag försökte på alla sätt vara en bra förälder, att glädja mig, jag försökte njuta av min relation med henne och stötta henne. Sanningen är att jag inte lyckas. Vad jag än gör hatar jag att vara förälder."

Advertisement
Wikimedia/Heather Katsoulis - Not the actual photo

Wikimedia/Heather Katsoulis - Not the actual photo

Enligt vad som framgår av hans ord verkar inte ens hans partner tycka särskilt bra om deras dotter. Det är inte en bekännelse som han gjort direkt till sin partner, men han uppfattar det och är säker på att känslorna är väldigt lika hans. "Vi är inga dåliga föräldrar, missförstå mig inte. Vi försöker att se till att hon inte saknar något och vi är nära henne, men det är för mycket stress för oss. En enorm situation vi aldrig skulle velat vara i." - skrev författaren till inlägget igen.

Allt detta skulle också delvis bero på barnets ohanterliga personlighet och hennes beteende, men, som han själv skrev, var det inte detta han ville fokusera på. Råden han ber användarna om är strikt kopplat till de negativa känslor han har över att ha blivit förälder.

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Varje dag saknar jag mitt gamla liv, jag är väldigt olycklig. Jag var lugn, jag vaknade alltid och tittade framåt, jag planerade allt tillsammans med min partner, men inte längre. - skriv vår huvudperson - Vi gör inget annat än att längta efter måndag. Ja, början av veckan, för vi vet att vi på ett tag inte kommer att tvingas höra hennes gråt och skrik eller tvingas stå ut med hennes tjafs. Vi vet att den lilla flickan inte är medveten om någonting och det är verkligen inte hennes fel att vi mår så här dåligt, men det är så det är och vi kan inte förneka det”.

I allt detta ger deras respektive föräldrar sitt bidrag för att låta dem vila då och då, men det verkar aldrig räcka. "Jag vet att det är svårt att läsa och acceptera, - fortsätter inlägget från en förstörd man - men om det var upp till mig skulle jag aldrig vilja se min dotter igen. Inte för att jag vill överge henne, märk väl, jag kommer aldrig att låta henne sakna något och jag kommer att göra allt för att göra henne lycklig. Jag säger bara att om jag kunde gå tillbaka i tiden skulle jag göra ett annat val och aldrig ha skaffat barn."

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Trots att han försöker att få saker att gå annorlunda varje dag, så känner den här pappan att ingenting och ingen någonsin kommer att kunna få honom att ändra sig i frågan. Kanske bebisen en vacker dag, ifall hon blir lite snällare, mer hjälpsam och tyst.

Väldigt hårda ord, om man tänker på att de kommer ur en förälders mun. Vad tycker du?

Advertisement