"Jag vägrade fira morsdag med min svärmor och min man kallade mig egoist"

av sofia

09 Maj 2022

"Jag vägrade fira morsdag med min svärmor och min man kallade mig egoist"
Advertisement

Mors dag är en speciell dag för alla kvinnor som har fött barn. Det är deras ögonblick, deras högtid och kanske skulle många vilja få den uppmärksamhet som de inte kan få, och inte ens förväntar sig, under resten av året. Mamman som är huvudpersonen i vår berättelse fick inte den uppmärksamhet som hon hoppades på på sin högtidsdag och anklagades dessutom för att ha varit självisk av sin man för att hon vägrade att tillbringa den speciella dagen hemma hos sin svärmor.

Eftersom hon kände sig skyldig och tvivlade på huruvida hon hade gjort rätt, bestämde hon sig för att dela sin historia på Reddit för att få råd från användarna. Låt oss kika på vad hon skrev.

via Reddit

Flickr/Nenad Stojkovic - Not the actual photo

Flickr/Nenad Stojkovic - Not the actual photo

Tyvärr vet vi att relationen mellan en svärmor och svärdotter inte alltid är den bästa. Som tur är finns det en del som kommer bra överens och inte stöter på alltför många problem på vägen, men även de som tvärtom tvingas möta en hel rad hinder som också kan vara mycket påfrestande på parrelationen. Situationen som huvudpersonen i denna berättelse verkar tvingas uppleva varje dag.

I sitt inlägg på Reddit berättar den här kvinnan om hur hennes förhållande till sin mans mamma inte precis är det mest idylliska i världen. Redan från början och för att ge en tydlig bild av situationen klargör författaren bakom inlägget att kvinnan aldrig har varit särskilt snäll mot henne under hennes 7 års relation med sonen.

"Hon har alltid försökt att hålla allt under kontroll, även vårt förhållande. - skriver hon - Vi tillbringade alltid semestern tillsammans med henne, aldrig ensamma som ett par, för varje evenemang som vi organiserade var hon tvungen att ge oönskade råd så att allt skulle bli på hennes sätt och hon försökte alltid få mig att hamna i dålig dager med min man och med andra".

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Tydligen hände allt detta även över de dummaste saker som exempelvis middag. När svärmorn bjöd in paret lagade hon ofta och till och med medvetet rätter som svärdottern inte gillade. "Vid det laget åt jag nästan ingenting - skriver den här mamman - och hon kände sig kränkt för att jag inte uppskattade hennes matlagning. Sedan kom mors dag och jag sa till min man att jag inte ville spendera hela den dagen hemma hos hans mamma. Jag är också mamma och jag ville även ha lite uppmärksamhet, men min man satte som vanligt sin mamma först."

Den här kvinnans begäran var inte egentligen absurd: hon försökte bara få sin man att förstå att hon föredrog att stanna hemma med sin dotter eller i bästa fall gå ut ensamma utan att gå hem till sin svärmor för femtonde gången. Hennes man tog det dock inte särskilt bra och kallade henne självisk, vilket fick henne att reflektera över sitt val.

De flesta användare som läste inlägget talade om för henne att hon hade agerat rätt, särskilt med tanke på svärmorns beteende mot henne och även mot hennes man.

Hur skulle du ha agerat i hennes situation?

Advertisement