Den här 6-åriga pojken kontaktade polisen för att han kände sig ensam och ville ha sällskap

av sofia

15 Maj 2022

Den här 6-åriga pojken kontaktade polisen för att han kände sig ensam och ville ha sällskap
Advertisement

Folk brukar kontakta polisen om de behöver hjälp, om de är i svåra situationer som de inte kan lösa på egen hand, men absolut inte för att be om sällskap. Men det är inte alltid så det är. Vi ska faktiskt berätta en väldigt söt historia där huvudpersonen kontaktade polisen bara för att han kände sig ensam.

Den här pojken slog det enda numret han kände till och ringde polisen. Låt oss se hur det gick och hur de vuxna betedde sig i det här fallet.

via New York Post

#GoodNews Here’s Officer Joe White & his new friend who called 911 without his mom knowing. Officer White arrived on...

Pubblicato da City of Tallahassee Police Department su Martedì 7 maggio 2019

Under ett skift som så många andra fick Joe White, en polis på stationen i Tallahassee, ett samtal från en 6-årig pojke. Det fanns ingen nödsituation att ta itu med, utan bara en begäran om sällskap av ett ensamt barn. Som White själv sa var den lilla pojkens enda ord att han kände sig väldigt ensam och han hade därför kontaktat det enda numret han kände till.

Vanligtvis, när brottsbekämpande myndigheter kontaktas utan anledning, döms åtgärden till böter och anses vara ett brott. Så var inte fallet den här gången. Dels för att samtalspartnern var ett barn, dels för att agent White passade på att lära den lilla killen en viktig läxa.

Advertisement

Mannen förklarade för honom att numret han ringt bara skulle användas i nödsituationer och inte för att be om sällskap. Ingen utskällning med andra ord, utan bara en förklaring för att lära honom något som skulle vara användbart för honom hela livet. Medan detta hände lät polisen den lilla pojken sitta i polisbilen tillsammans med sitt gosedjur och slå på sirenerna.

Ett mycket rörande ögonblick, även med tanke på att den lille pojken bad polisen om att bli hans vän och polisen tackade självklart ja. Dagen som började dåligt för pojken hade helt förändrats: han hittade en vän, slog på sirenerna i en riktig polisbil och lärde sig en mycket viktig läxa.

Detsamma gäller agent White som, istället för att reagera illa på det "onödiga" samtalet eftersom inget allvarligt faktiskt hade hänt, ändå bestämde sig för att åka till honom och spendera lite tid med honom. En vacker och medmänsklig gest som polisen valde att dela på deras officiella kanaler och som rörde människor världen över.

Vi vill berömma den här polisen för hans val och för att återigen ha visat oss att det ibland räcker med en väldigt liten gest för att göra en människa lycklig. Ibland räcker det med ett leende, ett ord, en smekning och lite sällskap för att förändra någons dag.

Advertisement