Hon föder 9 bebisar på samma dag: en riktig rekordgraviditet

av sofia

07 Maj 2022

Hon föder 9 bebisar på samma dag: en riktig rekordgraviditet
Advertisement

Det vi ska berätta för er är en av de händelser som egentligen bara sker en gång i livet och som just av denna anledning kommer in i Guinness rekordbok med rätta. Det är ett par som hittills har 10 barn, varav nio alla föddes på samma dag. Det stämmer: alltså inte bara tvillingar ... utan nilingar! Det har bara funnits två andra liknande fall tidigare, men ingen av dessa bebisar lyckades överleva. Abdelkader Arbys och hans frus barn mår däremot utmörkt och har precis fyllt ett år.

via Youtube / ABC News

Happy first birthday to Mali's miracle nonuplets Adama, Oumou, Hawa, Kadidia, Fatouma, Oumar, Elhadji, Bah and Mohammed VI 🎂🎉

Pubblicato da Guinness World Records su Mercoledì 4 maggio 2022

Någon som slog alla rekord var ett par från Mali, som nu är känt över hela världen för att ha fött nio barn på samma dag. Pappan, Abdelkader Arby, säger att han är mycket nöjd med förlossningarna och att deras barn efter ett år alla mår bra trots alla initiala förväntningar. Alla barn, fem flickor och fyra pojkar, föddes när de var 30 veckor gamla med kejsarsnitt och alla vägde mellan 500 g och 1 kg.

Advertisement

"Dukkansu suna rarrafe yanzu. Wasu daga cikinsu suna mikewa tsaye kuma za su iya tafiya idan suka rike wani abu," a cewar mahaifinsu Abdelkader Arby.

Pubblicato da BBC Hausa su Mercoledì 4 maggio 2022

Det var förstås en riskabel och helt unik förlossning: Halima Cissé, den 26-åriga mamman till alla dessa barn, fördes till ett sjukhus i Marocko, på den maliska regeringens bekostnad, för att få specialistvård. När man föder mer än ett barn finns det alltid några extra risker, så pass mycket att mödrar med fler än fyra foster ofta rekommenderas att avbryta graviditeten, åtminstone i de länder där abort är lagligt.

Stocksnap / Candace McDaniel / Not the actual photo

Stocksnap / Candace McDaniel / Not the actual photo

För närvarande bor familjen i ett hus där de erbjuds komplett sjukvård, som tillhandahålls av samma klinik där barnen föddes: "Förutom min fru finns det sjuksköterskor, som hjälper till att ta hand om barnen", förklarade Arby, "kliniken har försett dem med en meny som talar om vad de ska mata dem med under alla tider på dygnet, natt som dag." Allt detta är förvisso utmanande men också väldigt härligt och tillfredsställande. Alla bebisarna och mamman mår bra även nu, några månader efter förlossningen.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Men hur är dessa små bebisar? "De har alla olika personligheter", förklarade föräldrarna, "en del är tystlåtna, medan andra låter mer och gråter mycket. Vissa vill bli filmade hela tiden. De är alla väldigt olika, vilket är helt normalt."

Familjen befinner sig därför fortfarande i Marocko och barnen har ännu aldrig sett sitt ursprungsland, där alla ivrigt väntar på dem, efter att redan ha fått lära "känna" dem tack vare deras berömmelse. Pappan till de små bebisarna ville också säga några ord till alla de par som försöker skaffa barn: "Jag hoppas att Gud välsignar alla de som ännu inte har fått barn - må de alla få det som vi, föräldrar till nio små bebisar, har fått. Det är underbart, en riktig välsignelse."

Advertisement