Han hittar 6 miljoner pund på ett gammalt lager som köptes på auktion för bara 390 pund

av sofia

09 Maj 2022

Han hittar 6 miljoner pund på ett gammalt lager som köptes på auktion för bara 390 pund
Advertisement

Många av oss har förmodligen gått på antikmarknad någon gång eller vandrat runt på mässor och liknande i jakten på ett fynd. I hopp om att köpa ett antikt föremål eller kanske en möbel till ett bra pris kanske du till och med väljer att delta vid auktioner. Men det är inte alltid man hittar det man behöver.

Huvudpersonen i denna berättelse deltog vid en auktion och lyckades till och med hitta det han var intresserad av. Vilken tur! Om man dessutom tänker på att han köpte ett helt lager för bara några pund. Ännu mer häpnadsväckande var upptäckten som gjordes bara några ögonblick senare. Mannen, som förblev anonym, hittade ett kassaskåp på lagret och en sexsiffrig siffra inuti. Låt oss kika på vad som hände

via The Sun

Dan Dotson är en berömd amerikansk auktionsförrättare som är programledare för ett TV-program som heter Storage Wars. Som han själv berättade i en video som lades ut på hans sociala medier, hade en man på en av hans auktioner köpt ett gammalt lager för väldigt lite pengar.

Medan han deltog vid ett välgörenhetsevenemang i Kalifornien, påstås Datson ha kontaktats av en äldre dam som berättade för honom om det otroliga fyndet.

Advertisement

Den lyckligt lottade unge mannen hittade ett gammalt kassaskåp i containern. Efter flera försök att öppna den hittades cirka 6 miljoner pund inuti. En svindlande siffra som köparen inte kunde behålla för sig själv.

Du läste rätt. Efter upptäckten blev faktiskt denne man kontaktad av advokaten som representerade de tidigare ägarna av containern och därför tvingades han lämna tillbaka allt. Men eftersom han vid det här laget faktiskt hade köpt den så kunde han inte heller lämnas tomhänt.

Så advokaten erbjöd mannen 465 000 pund. Inte nöjd med detta tackade han nej i väntan på ett bättre erbjudande. Det dröjde inte länge förrän det kom ett nytt erbjudande och beloppet var 930 000 £. Efter det att köparen tackat ja återbetalade han de återstående miljonerna.

On this day 2014 I had a double brain aneurism (subarachnoid hemorrhage) they said my chance of survival was 4%, yet here I am. #humbled #thankful #alwaysmovingforward Thank you God

Pubblicato da Dan Dotson su Mercoledì 16 giugno 2021

"Jag kan bara inte förstå hur man kan glömma 6 miljoner pund i en gammal container. Det är verkligen otroligt. Jag blev imponerad." – så kommenterade Dan Dotson – som vi ser på bilden – upptäckten av kassaskåpet.

Synd att den här mannen inte fick behålla hela fyndet för sig själv. Naturligtvis var köpet som han gjorde på auktionen värt mycket mer än förväntat och man kan ju tänka sig att hans liv, efter att ha fått nästan en miljon, förmodligen tagit en radikal vändning.

Advertisement