x
Ett svart par föder ett barn med en…
De låter värdera sin avlidna mammas lampa och får reda på att den är värd flera hundra tusen dollar Hon adopterar en hundvalp utan att veta att den kommer att bli en av de största hundarna i världen

Ett svart par föder ett barn med en annan hudfärg

28 December 2021 • Av sofia
1.135
Advertisement

Ibland kan genetiken verkligen bestämma sig för att göra drastiska undantag och lämna oss mållösa. Hur många gånger har vi sett ärftliga mirakel som har gett barn eller vuxna fysiska egenskaper som är unika i sitt slag? Ändå är vi säkra på att du aldrig har hört en sådan här historia förut och precis som vi blev kommer förmodligen även du att bli förvånad när du läser den.

Skulle du tro oss om vi sa att ett nigerianskt par fick två tvillingar med helt olika hudfärger?

via: The Sun UK

Det här är historien om Stacy och Babajide Omirin, ett par från Lagos i Nigeria. De var redan mamma och pappa till en vacker liten flicka som nu är fem år gammal och heter Demilade. Dottern har förstås en svart hy precis som hennes två föräldrar, men ingen hade någonsin kunnat förvänta sig att de nya syskonen skulle komma tillsammans som ett par och att de dessutom skulle ha två helt olika hudfärger. Enkelt uttryckt har Daniel, liksom hans femåriga syster Demilade, mörk hy och väldigt lockigt svart hår, medan David har ljust hår och väldigt blek hy. Hur kunde detta vara möjligt?

Faktum var att ingen av föräldrarna är vithyad: "Vi kände inte till deras skillnader när jag var gravid. Ultraljudet visade inte detta, så det var en stor överraskning vid förlossningen och den mest överraskande saken var när den första tvillingen (Daniel) kom ut med svart hår och den andra tvillingen (David) kom ut med gyllene hår. Jag förlöste dem genom kejsarsnitt och läkarna sa: "Det ser ut som att du fött tvillingar som inte är exakt identiska." Innan jag visste ordet av började sköterskorna gå ut för att titta på dem ordentligt!" berättar Stacy.

Advertisement

Hur är det möjligt att det nigerianska paret hade fått två tvillingar med så olika hudfärg? Det dröjde inte länge innan läkarnas svar på den frågan kom: kort sagt hade David fötts med en sällsynt form av oculocutaneous albinism, som är orsaken till hans bleka hud och gyllene hår. Det bör understrykas att, trots att albinism är ett mycket sällsynt genetiskt tillstånd på resten av planeten är det av någon anledning vanligare i Nigeria, där över två miljoner invånare är albino.

Men trots detta har mamma Stacy aldrig fått några negativa kommentarer om sina "annorlunda" tvillingar och de har inte heller blivit mobbade eller fått höra elaka ord: "Jag bryr mig inte om vilken färg deras hud har eftersom det är mina barn. Det viktiga är att jag alltid har dem med mig!"

Bra sagt Stacy!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack